İstenmeyen adam ilan edildi: Kuntz'la büyük hedef hayal

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
İstenmeyen adam ilan edildi: Kuntz'la büyük hedef hayal

SPOR Haberleri  / HABER MERKEZİ

Türkiye; Alman teknik adamla Lüksemburg ve Faroe Adaları rezaletine FIFA sıralamasında 90. sırada olan Ermenistan utancını da ekledi. Kuntz’a güven kalmadı...

A Millî Takım, Eskişehir’de oynadığı maçta Ermenistan’a takılarak 2024 Avrupa Şampiyonası yolunda ağır bir darbe aldı. Geriye düşen ay yıldızlı takımı daha büyük rezaletten, son dakikalarda attığı golle ilk defa A Millî Takım forması giyen 21 yaşındaki Bertuğ Yıldırım kurtardı.

FIFA sıralamasında 90. olan, toplam takım değeri 31, lig değeri ise sadece 39 milyon avro eden bir ekibe karşı alınan sonuç ve ortaya konan futbol, millî takımın hocası Stefan Kuntz’un yeterliliğini bir kere daha tartışmaya açtı. Takım değeri bir Hakan Çalhanoğlu etmeyen Ermenistan, Türkiye’ye futbol dersi verdi.

SİNYALİ GEÇEN YIL VERDİ

Uluslar Ligi’nde geçen yıl 3-3’lük Lüksemburg rezaletini yaşarken, üç gün sonra Faroe Adaları’na 2-1 yenilmenin utancıyla baş başa kaldık… Aslında bu iki maç Stefan Kuntz’la yola devam etmenin riskini ortaya koyuyordu. A takım kadrosu 251 milyon, liginin değeri 1 milyar 140 milyon avro olan Türkiye, Kuntz’la tarihi tersten yazmaya başladı. Ve son maçta Ermenistan’a evimizde puan verip EURO 2024’ü zora soktuk. Kuntz, kadro tercihi ve oyuna müdahaleleriyle bir kere daha sınıfta kaldı.

KİMLİĞİMİZİ KAYBETTİK

Ermenistan karşısında ikinci yarının başında golü yedikten sonra hücuma yönelik hamleler beklerken, Alman hoca sağ ve sol bekleri değiştirip âdeta yanlış kadroyla maça başladığını ilan etti. Takımın orta sahası da üç ‘6’ numara pozisyonundaki oyuncudan oluşmuştu. Takımda 8 ve 10 numara yoktu, santrfor yoktu. Kanat oyuncusundan santrfor devşirilmişti! Kapanan bir rakibe karşı savunmacı bekleri kullanmıştı ve zaten asıl mevkii stoper olan bir oyuncudan sol bek çıkarmaya kalkması takımın golü yemesine sebep oldu. Kısacası millî takım Kuntz’la kimliğini ve futbol coşkusunu kaybetti...

İstenmeyen adam ilan edildi: Kuntz'la büyük hedef hayal

İLK VUKUATI DEĞİL

Stefan Kuntz, farklı arayışlarla kadro istikrarını da oyun kurgusunu da unutturdu. Dünya Kupası elemelerinde Letonya karşısında 90+9’da Burak’ın penaltısıyla 2-1 kazanıp yarışa tutunduk, Portekiz’e play-off’ta 3-1 yenilip Katar’ın uzağında kaldık. Kuntz bu maçta da daha önce hiç oynamadığımız şekilde üçlü savunma kurgusuyla takımı sahaya çıkarmıştı.

ALMAN HOCANIN YERİNE ARAYIŞLAR BAŞLADI

A Millî Takım’ın Ermenistan ile 1-1 berabere kalması zaten tartışılan teknik direktör Stefan Kuntz’u topun ağzına getirdi. Alman teknik adamla Dünya Kupası trenini kaçıran ay yıldızlı takım, en kolay gruplardan birinde yer almasına rağmen Avrupa Şampiyonası şansını da azalttı. Ay yıldızlılar, Ermenistan’ı yenseydi, Almanya kapılarını ardına kadar açmış olacaktı. Kuntz’un kadro tercihleri ve taktiksel hataları bardağı taşırdı.

JAPONYA MAÇI SONRASI

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Faroe Adaları mağlubiyetinden sonra “Biliyorsunuz Kuntz’u göreve ben getirmedim, kongreden sonra duruma bakacağız” demişti. EURO 2024 elemelerine de Alman teknik adamla başlandı. Ancak TFF kulislerinde Kuntz’la yolların ayrılacağı konuşulmaya başlandı.

Abdullah Avcı, Sergen Yalçın ve Fatih Terim’in ismi millî takım için anılıyor. Japonya ile salı günü oynanacak özel maç sonrası konu masaya yatırılacak.

RAHAT MAÇIMIZ YOK, KÖR TOPAL GİDİYORUZ

EURO 2024 elemelerinde gruptaki ilk maçta Ermenistan karşısında kendi kalemize gol attık, 2-1 zor kazandık. Hırvatistan’a evimizde 2-0 yenilmekten kurtulamadık. Letonya, 10 kişiyle 2-2’yi buldu, 90+5’te İrfan Can’la 3 puanı zar zor aldık. Galler maçında ilk yarıda kâbus yaşadık, 42’de rakip 10 kişi kaldıktan sonra 2-0 yenebildik. Son olarak evimizde Ermenistan’la 1-1 berabere kaldık, 2024 Almanya şansını zora soktuk.

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...