Sacha Boey'in yeri doldu! Aslan'ın sağ beki Serge Aurier

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Sacha Boey'in yeri doldu! Aslan'ın sağ beki Serge Aurier

Spor Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Premier Lig’de Nottingham Forest forması giyen 31 yaşındaki tecrübeli oyuncu, dört aylığına kiralandı. Aurier’e 1 milyon avro ve şampiyonluk bonusu verilecek.

Sağ beki Sacha Boey’i, Türkiye’de rekor kıran ücretle 30 milyon artı 5 milyonluk bonusla Bayern Münih’e satan Galatasaray, Fransız oyuncunun boşluğunu Serge Aurier ile doldurdu. Premier Lig’de Nottingham Forest forması giyen 31 yaşındaki Fildişili oyuncu için anlaşmaya varıldı. Aurier, dört aylığına bedelsiz kiralandı. Sarı kırmızılılar sezon sonunda sözleşmesi bitecek olan tecrübeli oyuncuya 1 milyon avro ve eğer gerçekleşirse şampiyonluk bonusu ödeyecek. Fildişi Millî Takımı’yla Afrika Kupası’nda mücadele eden Aurier, takımının durumuna göre İstanbul’da olacak.

SIRADA SOL BEK VAR

Sarı kırmızılıların listesinde ilk sırada yer alan Lorenz Assignon’dan ise Rennes kulübünün bu oyuncuyu satın alma opsiyonuyla kiralamak istemesi sebebiyle vazgeçildi. Transferin zora girmesinden sonra Sportif AŞ Başkan Vekili Erden Timur, Nottingham Forest ile masaya oturup Serge Aurier’i bitirdi. Sol bek arayışlarını da sürdüren Galatasaray, Glasgow Rangers’ta oynayan Rıdvan Yılmaz, Lyon’un oyuncusu Tagliafico ve Boca Juniors’tan Frank Fabra için görüşmelerini sürdürüyor. Bu bölge için bir diğer yerli aday ise Karagümrüklü Levent Mercan.

MOURINHO'YU DELİRTMİŞTİ

Dünyaca ünlü teknik adam Jose Mourinho, Tottenham’ı çalıştırdığı dönemde kadrosunda bulunan Serge Aurier için ilginç sözler kullanmıştı. Tecrübeli teknik adam “ Bazen ondan nefret ettim ve onu öldürmek istedim, ama sonra onu sevdim. Çünkü onun karakteri doğuştan ve ben onunla çok özdeşleşiyorum” demişti.

SPARTA PRAG MAÇINDA ZOR

Serge Aurier’in takımı Fildişi Sahilleri, cumartesi günü Mali ile çeyrek finalde karşı karşıya gelecek. Turnuva ise 11 Şubat’ta sona erecek. Eğer takımı finale çıkarsa oyuncunun 12 Şubat’tan önce İstanbul’a gelme şansı olmayacak. Bu durumda Aurier’in 15 Şubat’taki Sparta Prag maçında oynaması da zor görünüyor. 

TOTTENHAM 25 MİLYON ÖDEMİŞTİ

Serge Aurier, bu sezon Premier Lig’de 12, İngiltere Lig Kupası’nda da bir defa olmak üzere toplam 13 resmî maçta görev aldı ve iki asist yaptı. Futbola Fransa’da Lens altyapısında başlayan 31 yaşındaki Fildişili oyuncu önce Toulouse, ardından da PSG’ye geçti. Buradaki performansıyla 2017 yılında 25 milyon avroya Tottenham’a transfer olan Aurier, sonrasında ise Villarreal ve Nottingham formalarını giydi. 

Düzenleyen:  - Spor
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...