Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Trabzonspor maçındaki kararı gündem olmuştu! Arda Kardeşler'in cezası açıklandı

Trabzonspor maçındaki kararı gündem olmuştu! Arda Kardeşler'in cezası açıklandı

Süper Lig'in 6'ncı haftasında Trabzonspor'un sahasında Gaziantep FK ile 1-1 berabere kaldığı maçı yöneten Arda Kardeşler, bordo-mavili ekibin atağı sırasında oyunu durdurması çok konuşulmuştu. Karşılaşma sonrası bir TV kanalına açıklama yapıp, TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'na cevap veren 37 yaşındaki hakeme PFDK'dan ceza geldi.

Kaydet
a- | +A

SPOR SERVİSİ - Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'na bir TV programında cevap veren Arda Kardeşler ile ilgili karar belli oldu. Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), 1-1 sonuçlanan Trabzonspor - Gaziantep FK maçında bir faul sonrası ev sahibi ekibin atağını kesen tecrübeli hakeme 15 gün hak mahrumiyeti cezası verdi.

Trabzonspor maçındaki kararı gündem olmuştu! Arda Kardeşler'in cezası açıklandı - 1. Resim
Başlık ResmiTrabzonspor maçındaki kararı gündem olmuştu! Arda Kardeşler'in cezası açıklandı - 1. Resim

BAKMADAN GEÇME
TFF Başkanı Hacıosmanoğlu
HABER

TFF Başkanı Hacıosmanoğlu'ndan tepki! Arda Kardeşler’in hakemliği bitti

2 MADDEDEN CEZA GELDİ

PFDK'nın 2 Ekim tarihli toplantısının ardından TFF'nin resmi sitesinde yer alan açıklama şöyle:

"Üst Klasman Hakemi ARDA KARDEŞLER’in, MHK Talimatı’nın 40/a ve FDT’nin 25/2. maddeleri uyarınca 15 GÜN HAK MAHRUMİYETİ CEZASI ile cezalandırılmasına karar verilmiştir."

MHK Talimatı 40/a maddesi: Geçerli mazereti olmadan ısrarlı olarak görev kabul etmeyen, müsabaka sonucunu etkilemeye yönelik girişimlerde bulunan, sosyal yaşamı ve davranışları ile futbol camiasını küçük düşürecek tutum sergileyen görsel, işitsel, yazılı (internet dahil) ve sosyal medyada futbol ve hakem yorumculuğu yapan sosyal paylaşım sitelerinde milli, ahlaki ve sportif kültüre aykırı yazı, yorum ve paylaşımlarda bulunan kurul üyeleri hakem, gözlemci, mentör ve eğitimcilerin lisansları Disiplin Kurulları tarafından iptal edilebilir, hak mahrumiyeti cezası verilebilir.

Futbol Disiplin Talimatı 25/2 maddesi: Hak mahrumiyeti cezası süreli veya sürekli olarak verilebilir. Süreli hak mahrumiyeti cezası 15 günden az, 3 yıldan fazla olamaz. 3 yıldan fazla hak mahrumiyeti cezası, sürekli hak mahrumiyeti cezası olarak nitelendirilir. Bir kararla hükme bağlanan cezaların toplamı 3 yıldan fazla olursa, bu cezalar sürekli hak mahrumiyeti olarak infaz edilir.

Trabzonspor maçındaki kararı gündem olmuştu! Arda Kardeşler'in cezası açıklandı - 2. Resim
Başlık ResmiTrabzonspor maçındaki kararı gündem olmuştu! Arda Kardeşler'in cezası açıklandı - 2. Resim

ARDA KARDEŞLER NE DEMİŞTİ?

Arda Kardeşler, "TFF başkanının ‘hata değil, planlı bir eylem’ demesi benim için çok yaralayıcı. Keşke bunları söylemeden önce benimle iletişime geçseydi. Bir hata yaptım ama bu yaptığım ilk hata değildi. 'Planlı eylem' denmesi beni hedef gösterdi. Bahsedilen planlı eylem nedir açıklığa kavuşturulmasını istiyorum. Bununla yaşamak istemiyorum. Şu an hedef konumundayım. Yıllarca federasyondan ekmek kazandım ve MHK'ye bağlı olarak çalışıyorum. Keşke bu açıklama yapılırken benim de bir ailemin olduğu düşünülseydi" ifadelerini kullanmıştı.

BAKMADAN GEÇME
Fırat Aydınus
HABER

Fırat Aydınus'tan ses getirecek 'Arda Kardeşler' iddiası

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Diğer SPORLAR
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.