Kadın istihdamına büyük katkı ortaklığı

Kadın istihdamına büyük katkı ortaklığı

T-Otomobil Haberleri

Yerli ticari araç üreticisi Karsan ile Birleşmiş Milletlerin (BM) çalışma dünyasıyla ilgili ihtisas kuruluşu Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO), toplumsal cinsiyet eşitliğinin geliştirilmesi için örnek teşkil edecek bir adım atıyor.

ALİ ÇELİK

Bu kapsamda Kıraça Holding, Karsan ve ILO arasında kadın erkek eşitliğinin geliştirilmesine ve kadın istihdamının artırılmasına yönelik protokol imzalandı. Konu hakkında açıklamalarda bulunan Kıraça Holding Yönetim Kurulu Başkanı İnan Kıraç “Türkiye’nin sürdürülebilir kalkınma hedeflerine ulaşması için kadın istihdam oranının artması elzem” dedi. Karsan CEO’su Okan Baş da “Kadınlarımızın çaba ve yetenekleri ile başarı çıtamız gün geçtikçe yükselmektedir” diye konuştu. ILO Türkiye Ofisi Direktörü Numan Özcan ise “Karsan ile yürüteceğimiz bu iş birliği, Türkiye’de çalışma hayatında kadın istihdamının artması ve kadınların güçlenmesi konusunda atılmış çok önemli bir adım” ifadelerini kullandı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...