Aylık kiralama yüzde 60 arttı

Aylık  kiralama yüzde 60 arttı

T-Otomobil Haberleri

Enterprise’ın Türkiye CEO’su Özarslan Tangün, minibüs ve SUV kiralamada ciddi artışlar yaşandığını belirterek “Aile seyahatleri talebi yükseltti, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 60’a varan artışlar yaşıyoruz” dedi.

ALİ ÇELİK

Dünyanın en büyük araç kiralama şirketi Enterprise’ın Türkiye CEO’su Özarslan Tangün, Covid-19 süreciyle birlikte değişen ulaşım alışkanlıkları ve yeni kiralama trendlerini değerlendirdi. Araç kiralama şirketleri olarak toplu taşıma ve şehirlerarası ulaşıma iyi bir alternatif olduklarını belirten Tangün “Minibüs ve SUV araç kiralamalarında ciddi artışlar yaşandı. Çünkü, insanlar ailece seyahatlerini araç kiralamaya yönlendirdi. Bu noktada, bavul kullanımı ve kişi sayısı, minibüs ve SUV gövde tipli araç ihtiyacını ortaya çıkardı. Bununla birlikte, pandeminin ilk anlarından itibaren insanlar ihtiyaçlarını görebilmek için haftalık ve aylık kiralamalara yöneldi. Özellikle aylık kiralamada geçen yıla göre yüzde 60’a varan artışlar yaşadık” ifadelerini kullandı.

GÜNLÜK 10 ADETE ULAŞTIK
Şirket olarak 95 ülkede operasyon gerçekleştirdiklerini belirten Özarslan Tangün “Bu sayede, başka ülkelerde neler oluyor, neler bitiyor, ülkemizde olmadan görebildik. Türkiye’de ilk kez uygulanan bir sistemle, müşterinin ayağına dezenfekte edilmiş araçları götürdük. Nereye istiyorsa, adresine teslim ettik ve tekrar adresinden aldık. Toplu taşıma kullanmak istemeyen veya kalabalığın içerisine girmek istemeyen insanlar ciddi talep gösterdi. Dezenfekte edilmiş arabalar çok profesyonel bir şekilde müşterilerimize teslim edildi. Koronavirüs sürecinde, bazen günde 100’ün üzerinde adrese teslim dezenfekte kiralık araç götürdük. Şehir içi ofis sayımızı hızla artırıyoruz, Türkiye genelinde 15-20 yeni noktada hizmet vermeyi planlıyoruz. Pandemi süreci bizleri şehir ofislerine yatırıma yönlendirdi. Araç yatırımı konusunda ise PSA (Peugeot-Citroen-DS), BMW ve Toyota ile önemli çalışmalarımız var. Bir yandan filomuzdaki araçları çeşitlendirmeye ve genişletmeye de devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...