Fiat Doblo artık çok daha iddialı

- Güncelleme:
Fiat Doblo artık çok daha iddialı

T-Otomobil Haberleri

Tamamen yenilenen Doblo 1,5 litrelik yeni dizel motoru ve otomatik vites seçeneği ile satışa sunuluyor. Üç farklı donanım seviyesi bulunan Yeni Nesil Doblo 509 bin 900 TL’den başlayan etiketi ile dikkat çekerken tamamen elektrikli model için yıl sonu işaret ediliyor…

ALİ ÇELİK'İN HABERİ - Son çeyrek asırda ülkemiz yollarına âdeta damga vuran, hafif ticari sınıfın değişmez satış liderliğini kazanan Fiat Doblo, ülkemizde satışa sunuldu. Yeni Nesil Doblo, manuel şanzımanlı 100 HP gücünde 1,5 litrelik dizel motor seçeneği ve yine aynı motor seçeneğinde hem manuel hem de 8 ileri otomatik şanzımanlı 130 HP gücündeki iki motorla satışa karşımıza çıkıyor. Araçta Cargo ve Combi gövde tiplerinde; Easy, Urban, Premio Plus donanım seçenekleri yer alırken haziran ayından itibaren Fiat bayilerinde boy gösterirken; tamamen elektrikli motora da sahip olacak E-Doblo’nun ise ülkemizde 2023 yılının son çeyreğinde satışa sunulması planlanıyor. 

LİDERLİĞE DEVAM 

Yeni Nesil Fiat Doblo’nun tanıtıldığı basın etkinliğinde konuşan Marka Direktörü Altan Aytaç, Doblo ile gurur duyduklarını dile getirerek “İlk nesli 2000 yılında pazara sunulan Doblo ile 23 senede çok önemli bir başarılara imza attık. Bugüne dek toplam 2,3 milyon adet üretildi ve dünyanın farklı yerlerinden müşterilerimizle buluştu. Doblo’muz “Avrupa’da Yılın Ticari Aracı” dâhil, pek çok farklı ödülün de sahibi oldu. Ayrıca Doblo’nun üretiminden bu yana 1,7 milyon adedi ihraç edildi. Kısacası dünyanın dört bir yanındaki gururumuz oldu. Bu başarılar, hem FIAT markası hem de Tofaş açısından çok kıymetli” dedi.

Stellantis’in diğer markalarıyla ortak platformda İspanya ve Portekiz’de üretimi gerçekleşen Yeni Nesil Doblo’nun Türk tüketicisinin beğenisini kazanacağını belirten Aytaç “Altı ay içerisinde 10 bin adet Doblo satışı gerçekleştirmeyi planlıyoruz. FIAT Professional markası, yeni Doblo’nun da satışa sunulmasıyla, güçlü ürün gamı ve yaygın bayi teşkilatlanmasıyla büyümeyi sürdüreceğiz. Professional markası olarak 2022 yılını hafif ticari araçlar ürün gamımızı büyüterek kapatmıştık. Geçtiğimiz yıl 49 bin adet satış gerçekleştirdik ve hafif ticari araç pazarından yüzde 26 pay aldık. Doblo ve Fiorino’nun başarılı performansları sürdü, modellerimiz minivan segmentinin lideri oldular. Geçen yıl aralık ayında orta ticari araç segmentine Fiat Scudo ve Ulysse ile yeniden ve güçlü bir şekilde giriş yaptık ve hafif ticari araç pazarının farklı segmentlerindeki tüm müşteri ihtiyaçlarına yönelik çözümler sunmaya başladık” dedi. Fiat markasının Türkiye otomobil ve hafif ticari araç toplam pazarının 5 yıldır lider olduğunun altını çizen Aytaç “2023 yılı ilk 5 ayında Fiat olarak 85.249 adet ile  toplam pazardan %19,2 pay aldık. 59.465 binek otomobil ve Fiat Professional olarak 25.784 adetlik satış gerçekleştirdik. Doblo ve Fiorino modellerimiz minivan segmentinde liderliği sürdürmeye devam ediyor” ifadelerini kullandı. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...