Telefon fiyatları canına tak etti: 40 dolara akıllı telefon üretilecek

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Telefon fiyatları canına tak etti: 40 dolara akıllı telefon üretilecek

TEKNOLOJİ Haberleri

Akıllı telefon modellerine neredeyse her gün bir yenisi daha ekleniyor. Ancak pek çok ülkede akıllı telefon fiyatları oldukça yüksek. Hal böyleyken bir Afrika ülkesi, 40 dolara akıllı telefon projesi başlattı. 

Citizen televizyonunun haberine göre, Kenya’nın başkenti Nairobi'de düzenlenen Ulusal Ticaret ve Sanayi Odası toplantısında ülkenin devlet başkanı William Ruto, 1 yıl içinde Afrika’nın en ucuz akıllı telefonu üreten ülke olacaklarına dair söz verdi. Doğu Afrika ülkesi Kenya’nın ucuz akıllı telefon projesi tüm dünyada yankı uyandırdı.

Devlet Başkanı William Ruto, akıllı telefonun önümüzdeki yıl üretileceğini ve maliyetinin ise yaklaşık 5 bin Kenya şilini (40 dolar, 750 TL) olacağını söyledi. Telekomünikasyon şirketleriyle görüşmekte olduklarının bilgisini veren Kenya Devlet Başkanı Ruto, akıllı telefonların ihtiyaç duyulan ‘her’ özelliğe sahip olacağını belirtti.

AFRİKA'NIN EN UCUZ TELEFONU ÜRETİLEBİLİR

William Ruto, "Söz veriyorum, Kenya, gelecek 8 ila 12 ayda Afrika'nın en ucuz akıllı telefonunu üretecek." diyerek iddialı bir açıklama yaptı. Ruto ayrıca yakın gelecekte hükümet hizmetlerinin yüzde 90'ını dijital platformlara aktarmayı planladıklarını söyledi.

Bu arada, Afrika'da daha önce Ruanda ve Güney Afrika'da da yerli akıllı telefonlar üretilmiş ancak Güney Afrika'daki üretimi yapan şirket, bu yıl fabrikasını satışa çıkarmıştı.

(AA)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...