Binlerce lira parayı yanlış telefona vermiş olabilirsiniz… En hızlı akıllı telefonlar belli oldu

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Binlerce lira parayı yanlış telefona vermiş olabilirsiniz… En hızlı akıllı telefonlar belli oldu

TEKNOLOJİ Haberleri

Akıllı telefon pazarının hız bakımından ‘amiral gemileri’ belli oldu. AnTuTu tarafından yapılan analizler sonucunda Kasım ayının en hızlı Android telefonları açıklandı.

Akıllı telefon sektöründe her geçen gün piyasaya yeni bir model sunuluyor. Oppo, Samsung, Xiaomi başta olmak üzere özellikle Çinli ve Güney Koreli üreticiler her bütçeye uygun akıllı telefonlar çıkarıyor. Çip krizine ve tedarik zinciri aksamalarına rağmen akıllı telefon pazarında hareketlilik devam ediyor. Akıllı cihazları test ederek kıyaslayan AnTuTu şirketi, Çin’de satışı çıkan telefonlar arasında Kasım ayının en hızlı Android telefonlarının listesini yayımladı. İşte geçtiğimiz ayın lideri…

İşte kasım ayının en hızlı 10 Android telefonu:

•    Vivo X90 – 1 milyon 194 bin 521 puan

•    OnePlus Ace Pro – 1 milyon 115 bin 759 puan

•    Red Magic 7S Pro – 1 milyon 90 bin 332 puan

•    iQOO 10 Pro – 1 milyon 89 bin 847 puan

•    Lenovo Legion Y70 – 1 milyon 88 bin 280 puan

•    iQOO 10 – 1 milyon 87 bin 971 puan

•    Moto X30 Pro – 1 milyon 76 bin 880 puan

•    Xiaomi 12S Pro – 1 milyon 68 bin 835 puan

•    Redmi K50 Ultra – 1 milyon 65 bin 160 puan

•    Vivo X Fold+ – 1 milyon 63 bin 348 puan

EN HIZLI TELEFONLARDA LİDER QUALCOMM

AnTuTu’nun açıkladığı Kasım ayının en hızlı Android akıllı telefonları listesindeki modellerin büyük çoğunluğunun Qualcomm tarafından geliştirilen işlemcilere sahip olması dikkat çekti. En büyük rakibi olarak gösterilen MediaTek’e fark atan Qualcomm’un işlemcileri, listedeki 10 telefondan 9’unda karşımıza çıkıyor. Ancak listenin ilk sırasındaki cihazın işlemcisi, Amerika Birleşik Devletleri merkezli Qualcomm’un Snapdragon 8+ Gen 1‘i yerine, Tayvan merkezli MediaTek’in Dimensity 9200 yonga setiyle çalışıyor.

Kasım ayının en hızlı akıllı telefon modeli Vivo X90 olarak gösterildi. Vivo X90’ı, OnePlus Ace Pro takip etti. Listenin üçüncü sırasındaysa Red Magic 7S Pro akıllı telefon modeli bulunuyor. Dördüncü sırada iQOO 10 Pro, beşinci sırada Lenovo Legion Y70 yer alıyor. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...