Facebook, kullanıcılarının dört hesap oluşturmasına izin verecek

Düzenleyen: / Kaynak: Engadget
- Güncelleme:
Facebook, kullanıcılarının dört hesap oluşturmasına izin verecek

TEKNOLOJİ Haberleri  / Engadget

Meta, dün yaptığı açıklamada Facebook'un logosunu değiştirdiğini açıkladı. Firma, ardından da Facebook kullanıcıların artık birden fazla hesap oluşturmasına izin vereceğini açıkladı. Peki, Facebook'ta birden fazla hesap oluşturmak ne işe yarayacak? İşte cevabı.

Meta, Facebook logosunu değiştirmesinin ardından platforma fonksiyonel bir özellik daha ekledi. Firma tarafından bugün yapılan açıklamaya göre Facebook, kullanıcılarının artık "dört adet" ek profil oluşturmasına izin verecek. Facebook kullanıcıları bu sayede bir hesabı açmadan diğerine kolayca geçiş yapabilecek.

FACEBOOK, HESAPLARIN HEPSİNE AYNI İMKANLARI SUNMAYACAK

Meta tarafından belirtilene göre Facebook kullanıcısının bir "ana" hesabı olması gerekecek. Açılan diğer hesaplar ise "yan hesap" olacak. Hesaplar arasından sadece ana hesapta Messenger ve Marketplace gibi özellikler kullanılacak. Yan hesaplarda belirli özellikler desteklenmeyecek.

Engadget tarafından belirtilene göre Meta'nın Facebook için eklediği söz konusu özellik; kullanıcıların okul, iş ve özel hayatını ayırmak için etkili olacak. Kullanıcılar farklı hesaplar üzerinden hayatının farklı alanındaki insanları hesaplarına göre ayırabilecek. Facebook kullanıcıları, ayrı hesaplar sayesinden paylaşımlarını daha özgür bir şekilde gerçekleştirecek.

Meta, özelliği yayınladığı blog yazısında şu şekilde açıklıyor:

"Birden fazla kişisel profil oluşturmak, kimlerle paylaşımda bulunduğunuzu ve hayatınızın çeşitli bölümlerinde hangi içeriği gördüğünüzü kolayca düzenlemenize olanak tanır."

Temmuz ayından beri test edilen Facebook özelliği, dünya çapında kademe kademe açılmaya başlandı. Meta, birkaç ay içinde herkeste açılacağını belirtiyor.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Engadget
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...