Herkes birer Cevat Kelle

Düzenleyen:
Herkes birer  Cevat Kelle

TEKNOLOJİ Haberleri

Yapılan araştırmalar tatil ve seyahatlerde ortalama 8 tane teknolojik cihazla yola çıktığımızı gösteriyor. Cihazların değeri ise seyahat masraflarından bile fazla...

ÖMER TEMUR

Kim ne derde dersin teknoloji artık hayatımızın ayrılmaz bir parçası. Onunla yatıyor, onunla kalkıyoruz. Bir yerden birye giderken ya da seyahate çıkarken onlarsız edemiyoruz. Cebimizde telefon, çantamızda bilgisayar, tablet, kulaklık, USB ve diğerleri... Hepsini bir şekilde kullanıyoruz. Teknolojiye olan bağımlılığımız nereye kadar bilinmez ama yapılan araştırmalar tatillerde ve seyahatlerde ortalama 8 tane teknolojik cihazla yola çıktığımızı gösteriyor. Antivirüs yazılım kuruluşu Eset’in yaptığı araştırmaya göre yola çıkan her dört kişiden biri yanında sekiz elektronik cihaz taşıyor. Cep telefonu, tablet, diz üstü bilgisayarın yer aldığı cihazların toplam değeri ise 10 bin liraya yaklaşıyor. Ancak araştırma sonuçlarına göre katılımcıların cihazlarının güvenliği konusunda aynı hassasiyeti göstermediği anlaşılıyor. Neredeyse her iki kişiden biri özellikle yurt dışında kişisel cihazlarından birini kaybediyor. Araştırma sonuçlarını yorumlayan Eset Güvenlik Uzmanı Mark James, ‘Çalışma, taşınabilir elektronik cihazlara tatilde de olsak, ne kadar takıntılı olduğumuzu gösteriyor. Fakat görünen o ki, katılımcılar tatil boyunca güvenlik konusunu tamamen göz ardı ediyor. Oysa insanlar bunun etkilerini düşünmek zorunda. Cihazlar yabancı ellere düştüğünde önemli bir güvenlik açığı oluşabilir“ diye konuştu.

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...