Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Koronavirüs etkisi: Serveti 4 milyar dolar arttı

Koronavirüs etkisi: Serveti 4 milyar dolar arttı
Fotoğraf Başlığı Koronavirüs etkisi: Serveti 4 milyar dolar artti

Koronavirüs salgını sonrası bazı şirketler zor günler geçirmeye başladı. Ancak özellikle teknoloji dünyasındaki bazı girişimler salgın ile popülaritesini artırmışa benziyor.

Kaydet
a- | +A

Dünya genelinde yaklaşık 40 bin kişinin hayatına mal olan koronavirüs (COVID-19) salgını küresel ekonomiye de olumsuz etki ediyor. Pek çok sektör salgın sonrası zor günler geçiriyor.

Koronavirüs salgını nedeniyle dünyanın dört bir yanında on milyonlarca kişi ise evden çalışmaya başlamış durumda.

İnsanların evden çalışmaya başlaması ile birlikte ise online toplantılar yapabileceğiniz uygulamalar kısa süre içinde hatırı sayılır bir popülariteye ulaşmış durumda.

O uygulamalardan birisi olan Zoom son haftalarda 20 milyon defa akıllı cihazlara indirilerek TikTok’un ardından en çok indirilen ikinci uygulama olmuştu.

İngiliz Guardian gazetesinde yer alan habere göre, şirket bu popülariteyi paraya dönüştürmeyi başardı.

Aynı habere göre, aynı anda 99 kişi ile video konferans yapma imkanı tanıyan Zoom’un piyasa değeri 42 milyar dolara yükseldi.

Aynı habere göre, artış Silikon Vadisi merkezli uygulamanın kurucusunun kişisel servetinde de hatırı sayılır bir artışın yaşanmasına neden oldu. Kurucu Eric Yuan’ın kişisel serveti sahip olduğu hisseler nedeniyle son aylarda 4 milyar dolar arttı.

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Teknoloji
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.