Metaverse fırsatçıları

Metaverse fırsatçıları

TEKNOLOJİ Haberleri

Büyük markaların Metaverse uzantılı domain adreslerini alan uyanıklar bu siteleri milyon liralardan satışa çıkardı.

KAAN ZENGİNLİ

Küresel çapta 500 milyon dolarlık arsa satışına ulaşılan metaverse dünyasında, fırsatçılık hortladı. İnternet üzerinden markaların Metaverse uzantılı domain isimlerini alanlar, bu isimleri astronomik fiyattan satışa koydu. Aselsan, Petrol Ofisi, Damat, Kiğılı, Benetton ve hatta Midyeci Ahmet gibi isimlerin metaverse uzantılarının domainlerini milyon liradan satışa sunuluyor. Ulaştığımız, marka adı ile domain ilanı veren Yiğithan isimli kişi, bunu yatırım amacıyla aldığını belirterek “Yasa dışı bir işimiz yok. Marka domain isimleriyle metaverse dünyasında o markanın bir alanını veya dükkânını almıyoruz. Bizim yaptığımız bir internet sitesi adı almak. Bu ne işe yarar diye sorarsanız. İleride metaverse dünyasının gelişmesi ile markalar burada yerini alacak. Büyük mağazalar kurulacak ve online ticaret başlayacak. Bir gün herkes bu yeni dünyanın üyesi olacak. Markalarda metaverse isimli internet sitelerini mecburen almak zorunda kalacak. Örneğin bir marka, metaverse uzantılı internet sitesinden online satış yapabilir. Ya da metaverse dünyasındaki mağazalarının nerelerde olduğunu bu site üzerinden müşterileri ile paylaşabilir. Biz bunları markalara satıyoruz. Tabii, normal yatırımcı da arıyor. Örneğin Atasay’ın Metaverse uzantılı internet sitesi adresi için arayanlar oldu. Fiyatımız 2 milyon 500 bin TL, şimdilik yüksek geliyor ama zamanı var” dedi.

Metaverse fırsatçıları

ŞİRKETLER DİKKAT ETMELİ

Metaverse Derneği Başkanı Alphan Manas, Türkiye’de ciddi bir fırsatçılık durumu olduğunu belirterek “Bu durum metaverse dünyasına bile ulaştı. Öncelikle şunu belirtelim, dünya tarafından kabul görmüş metaverse dünyalarında markaların isimleriyle faaliyet göstermek mümkün değil. Bu ilanların amacı tamamen fırsatçılık. Hiçbir geçerliliği yok. Alınan sadece bir internet sitesi adı. Bu markaların adını almak mümkün değil. Bu isim haklarıyla metaverse dünyasında bir kurulum, etkileşim veya satış yapılmazmış. Örneğin Kiğılı ye da Aselsan’ın telif hakları kendi elinde. Şirketlere bu tür taleplerle giden fırsatçıları şikayet etmeleri konusunda uyarıda bulunabiliriz” dedi.

Metaverse fırsatçıları


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...