Tesla sürücüsü ucuz kurtuldu: Otonom sürüş tehlikesi devam ediyor

Düzenleyen: / Kaynak: Futurism
- Güncelleme:
Tesla sürücüsü ucuz kurtuldu: Otonom sürüş tehlikesi devam ediyor

TEKNOLOJİ Haberleri  / Futurism

Elon Musk'ın sahibi olduğu olduğu elektrikli araç şirketi Tesla, son zamanlarda otonom araçlarının neden olduğu tehlikeler yüzünden gündeme geliyor. Tesla Model 3, sürücüsü olan ünlü bir otomobil editörünü seyir halindeyken tehlikeye attı.

Elon Musk'ın sahibi olduğu elektrikli araç şirketi Tesla, son zamanlarda sürücülerine yaşattığı tehlikelerle gündemden düşmüyor. Firmanın Model 3 isimli aracı, ünlü elektrikli otomobil editörü Fred Lambert'in hayatına mâl oluyordu. Lambert, Model 3'ün kendisini öldürmeye çalıştığını belirtiyor.

OTONOM ARAÇLARDAKİ TEHLİKE SÜRÜYOR

Elektrikli araç blogu Electrek'in genel yayın yönetmeni Fred Lambert, Tesla'nın Model 3 isimli aracındayken tam otomatik sürüş sisteminin kendisini öldürmeye çalıştığını iddia ediyor.

Model 3'te seyir halinde olan Lambert, ilk olarak normal bir biçimde ilerlerken daha sonra FSD'yi (otonom sürüş testi) devreye soktuğunu ve saatte 73 mil sabit hıza ulaştığını belirtiyor. Buraya kadar her şey normal devam ederken Tesla'nın başka bir arabayı geçmeye çalıştığını ve agresif bir şekilde sol şerite doğru saptığını belirtiyor. 

Tesla'nın agresif tavırlar sergilemesi üzerinde ellerini direksiyon yerleştirdiğini belirten Lambert, hareket sonrasında aracın kendine geldiğini açıklıyor. 

Tehlikeyi atlatan otomobil editörü, Tesla'yı test etmek için FSD'yi yeniden devreye sokuyor. Tesla, FSD'nin aktif edilmesinden sonra benzer bir hatayı sergiliyor. Lambert ise bunun tekrarlanacağını önceden tahmin ettiği için araca direkt olarak müdahalede bulunuyor.

Öte yandan belirtmek gerekiyor ki ABD Adalet Bakanlığı, geçen yıl Tesla'yı tehlikeli derecede yanıltıcı pazarlaması nedeniyle araştırmaya başladı ve Kaliforniya da benzer şekilde firmaya karşı sert önlemler aldı.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Futurism
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...