Yoğun kar yağışı sebebiyle kar tatili haberleri peş peşe geldi

Düzenleyen:
Yoğun kar yağışı sebebiyle kar tatili haberleri peş peşe geldi

YAŞAM Haberleri

Türkiye'nin bir çok ilinde yoğun kar yağışı devam ediyor. Bu sebepten dolayı kar tatili haberleri peş peşe geldi.

Kar yağışı etkisini artırınca Türkiye'nin bir çok yerinden kar tatili haberleri geldi. İşte eğitim-öğretime ara verilen il ve ilçelerimiz;

ÇORUM'DA OKULLAR TATİL EDİLDİ

​Çorum'da etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle il merkezinde eğitim-öğretime 1 gün ara verildi. Konuyla ilgili açıklamada, "Yoğun kar yağışı sebebiyle 26 Aralık 2018 Çarşamba günü Çorum merkez ilçemizde Okullarımızda eğitime bir gün süreyle ara verilmiştir.. Ayrıca, merkez İlçede görev yapan engelli ve hamile kamu personellerimizde bir gün süreyle idari izinli sayılacaklardır" ifadelerine yer verildi. 

NİĞDE'NİN ÇİFTLİK İLÇESİNDE OKULLAR TATİL EDİLDİ

Niğde’nin Çiftlik İlçesinde yoğun kar nedeniyle okullar tatil edildi. Çiftlik Kaymakamlığı tarafından yoğun kar yağışı nedeni ile bütün okulların 26.12.2018 tarihinde 1 gün süreyle tatil edildiği açıklandı. 

NEVŞEHİR'DE EĞİTİME BİR GÜN ARA VERİLDİ

Nevşehir güne yoğun kar yağışı ile başlarken, okullar 1 gün süreyle il genelinde tatil edildi. Nevşehir’de gece saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı sabah erken saatlerde araç sürücülerine ve vatandaşlara zor anlar yaşattı. Günün ilk ışıklarıyla birlikte esnaf da iş yerinin önünü temizledi. Yoğun kar yağışı nedeniyle Valilik tarafından il genelinde okullar tatil edildi. Kar yağışının gün boyu devam edeceği tahmin ediliyor. 

KIRŞEHİR'DE OKULLAR BİR GÜN TATİL 

Kırşehir'de gece saatlerinden itibaren etkisini gösteren şiddetli kar yağışı nedeni ile okullar 1 gün süre ile tatil edildi. Valilikten yapılan açıklamada kar yağışı nedeniyle il genelindeki okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liseler ile diğer eğitim kurumlarında bugün eğitime ara verildiği belirtildi. Valilik'ten yapılan açıklamada, "Devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle 26 Aralık 2018 Çarşamba (bugün) günü ilimiz genelinde Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liseler ile diğer eğitim kurumlarında eğitim ve öğretime bir gün süre ile ara verilmiştir. Ayrıca, kamu kurum ve kuruluşlarında görevli personelden hamile ve engellilerin aynı tarihte idari izinli sayılmaları uygun görülmüştür" ifadelerine yer verildi. 

AMASYA'DA OKULLARA BİR GÜNLÜK KAR TATİLİ

 - Amasya'da yoğun kar yağışı nedeniyle il genelinde ilk ve orta dereceli okullar bugün tatil edildi. 
Valilikten yapılan yazılı açıklamada, il genelinde yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşullarından dolayı, bugün ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün süreyle ara verildiği belirtildi. 
Ayrıca, hamile ve engelli kamu personelinin de izinli sayılacağı bildirildi. 
Vali Dr. Osman Varol sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "İl merkezi ve ilçelerimizde devam etmekte olan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle Çarşamba günü il genelindeki okullarımızda eğitime bir gün ara verilmiştir. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personel idari izinli sayılacaktır" ifadelerini kullandı. 

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...