Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Dökülüyoruz!

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Dökülüyoruz!

YAŞAM Haberleri  / İHA

Kartal’da 21 kişiye mezar olan Yeşilyurt Apartmanı gibi yüzlerce binada insanlar ölümü hiçe sayarak yaşamaya devam ediyor.

Yunus Apartmanı’nın yıkımına başlandı. Ardından diğer 7 binanın yıkıma gerçekleştirilecek.

İstanbul Kartal’da 21 kişinin öldüğü, 14 kişinin de yaralandığı Yeşilyurt Apartmanı’nın çökmesine ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında, Cumhuriyet savcıları bilirkişiler eşliğinde dün delil topladı. Binanın kolonlarından alınan numuneler sonucunda beton sınıfının düşük olduğu belirlendi. İnşaatta deniz kumu ve deniz kabuğu kullanıldığı kesinleşti. Bu arada çöken binanın yanında bulunan Yunus Apartmanı’nın yıkımına da tekrar başlandı.  Yunus Apartmanı’nın ardından Bahar, Uzunlar, Anadolu, Karalar, Potur, Ünal, Uğur apartmanları da yapılan planlamaya göre yıkılacak. Öte yandan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yaralıları hastanede ziyaret etti. Bir kişinin taburcu edildiğini belirten Bakan Koca, şöyle konuştu: Altı kişi yoğun bakımda. Biri ciddiyetini koruyor. Altı yaşındaki Azra Havva Tekgöz kızımız ile 9 yaşındaki Mahmut Tayyip’in durumu iyi. İkisiyle beraber dört hastamızı taburcu edebiliriz.

Dökülüyoruz!

ŞİŞLİ'DE PANİK
Yıkılma riski olan 4 bina boşaltıldı

İstanbul Şişil Merkez Mahallesi Sıracevizler Caddesi’nde aynı parsel üzerine inşa edilmiş 4 apartmanın sakinleri, 1 Şubat’ta oturdukları binaların risk taşıdığını belirterek Şişli Belediyesi İmar Müdürlüğü’ne başvurdu. Mühendisler tarafından yapılan incelemenin ardından risk taşıdığı tespit edilen apartmanlar, 7 Şubat tarihinde tahliye edildi. 1968’de yapılmış olduğu belirlenen binalardaki vatandaşlar otellere yerleştirildi. Mühendislerin güçlendirme çalışmalarının yeterli olacağı yönünde rapor verdiği binanın yıkılıp yıkılmayacağına apartman sakinleri ile belediye yetkilileri karar verecek. 

VATANDAŞLAR TAHLİYE EDİLDİ
8 katlı apartmanın kolonları çatladı

Rize merkeze bağlı Yeniköy Mahallesi Cami Sokağı’nda bulunan 8 katlı Kent Apartmanı’nda oturan Ali Koçali, önceki akşam mutfakta yemek hazırladığı sırada duvardan çatırtı sesleri duydu. Durumdan şüphelenen Koçali’nin bildirmesi üzerine bölgeye AFAD ve belediye ekipleri yönlendirildi. Ekipler, yaptıkları incelemede binanın kolonlarında çatlak oluştuğunu tespit etti. Hemen tahliye edilen apartman sakinleri misafirhanelere yerleştirildi. Rize Valisi Kemal Çeber “Bina 1995’te tamamlanmış. 21 dairede, 51 vatandaşımız yaşıyor. Binadan karotlar alındı. Zemine ilişkin incelemeler yapılacak. Sonuca göre binanın yıkımı ya da güçlendirilmesi çözümlerine bakacağız” dedi.

Dökülüyoruz!

DERS ALMADILAR
Depremde çatlayan binada sekiz aile 

17 Ağustos 1999’da yaşanan Marmara depreminde İstanbul’da en çok yıkımın olduğu ilçe Avcılar idi. Ancak binlerce kişinin hayatını kaybettiği felaket ders olmadı. Avcılar’da boşaltılması yönünde rapor verilen bazı binalarda hâlâ aileler yaşıyor. Bölgede ikamet eden vatandaşlardan Murat Uygur hasarlı bir binayı göstererek “Binaya deprem sonrası yıkılması gerektiği yönünde bir işaret olarak kırmızı boya ile çarpı konuldu. Ancak hâlâ bir işlem yapılmadı. Şu an içerisinde 8 aile oturuyor. Belediyeyi arıyoruz ama muhatap bulamıyoruz. Önlem için illa bir felaket mi olmalı” dedi. 

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...