Öğrenciler haydi ekran başına

Düzenleyen:
Öğrenciler haydi ekran başına

YAŞAM Haberleri

Covid-19 salgını sebebiyle uzaktan yürütülecek yeni eğitim öğretim döneminde dersbaşı, bu sabah 09.00’da okullarda İstiklal Marşı okunması ve okul zili çalınmasıyla yapılacak.

2019-2020 eğitim öğretim yılında, yüz yüze işlenemeyen ve öğrencilerin bir üst sınıfta hazır bulunuşluk düzeylerini etkileyebilecek anahtar becerilerin güçlendirilmesine öncelik verilecek. Uzaktan eğitim, 18 Eylül Cuma gününe kadar sürecek. Yüz yüze eğitime ise “aşamalı ve seyreltilmiş” bir şekilde 21 Eylül’de geçilecek. Bu arada Millî Eğitim Bakanlığı iş birliğinde TRT EBA TV İlkokul, TRT EBA TV Ortaokul ve TRT EBA TV Lise yeni eğitim öğretim yılında 18 milyon öğrenciye hizmet sunacak. Bu kapsamda TRT, bugün başlayacak olan 3 haftalık hazırlık dönemi için çalışmalarını tamamladı. Aynı zamanda okullar, kendi hazırladıkları içerik ve programlarla öğrencilerini uzaktan eğitim yoluyla destekleyebilecek. İHA

281 gencin hayatı kurtuldu
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına ait kuruluşlarda koruma ve bakım altında bulunan gençler, 2020 Yükseköğretim Kurumları Sınavı’ndaki (YKS) başarılarıyla dikkati çekti. Ülke genelinde, koruma ve bakım altındaki gençlerden 650’si bu yıl YKS’ye girdi. Adaylardan 281’i üniversiteye yerleşme başarısı gösterdi. Bu kişilerden 143’ü lisans, 138’i ön lisans programlarına kayıt hakkı elde etti. 281 kişiden 31’i ise ilk 100 binde yer aldı.

Özel okullarda KDV %1’e indi
Özel okullarda KDV değişikliğini içeren Cumhurbaşkanı Kararı, Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre özel okullarda KDV oranı yüzde 8’den yüzde 1’e indirildi. Karara üniversiteler de dâhil edildi. İndirim 1 Eylül 2020-30 Haziran 2021 tarihleri arasında geçerli olacak.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...