Bin taneden milyonlarca üretti, gübresini ücretsiz dağıtıyor

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Bin taneden milyonlarca üretti, gübresini ücretsiz dağıtıyor

YAŞAM Haberleri  / İHA

Erzurum’da yaşayan Yusuf Taşçı isimli vatandaş, 5 yıl önce aldığı bin solucanı 100 milyona ulaştırdı. Yılda tonlarca solucan gübresi üreten Taşçı, gübreleri yöre halkına ücretsiz dağıtıyor.

Erzurum’un Uzundere ilçesinde yaşayan 56 yaşındaki Yusuf Taşçı, solucangübresi üretmek için 5 yıl önce Tekirdağ’da bir çiftlikte 1 hafta çalıştıktan sonra oradan aldığı bin solucanla gübre üretimine başladı.

Mahallesinde bulunan 240 metrekarelik eski bir binayı gübre üretmek için kullanan Taşçı, yılda tonlarca katı ve sıvı solucan gübresi üretiyor.

Bin taneden milyonlarca üretti, gübresini ücretsiz dağıtıyor

BÖLGE HALKINA ÜCRETSİZ
Taşçı, sıvı gübrenin kilosunu 80, gübrenin kilosunu ise 8 liradan satışa çıkartsa da gübreleri, yöre halkına ücretsiz veriyor.

Kazancını daha çok canlı solucan satarak karşılayan Taşçı, solucanların sayısının artmasının ardından kendine yeni ve modern bir tesis inşa etmek için kolları sıvadı.

DOĞUMLARI 18 GÜNE İNDİRDİ
Normalde 3 ayda doğum yapan solucanları organik tavuk yumurtasıyla besleyen Yusuf Taşçı, doğumları 18 güne kadar indirmeyi başardı.

Ürettiği gübreleri kendi bahçesinde kullanan Taşçı, aldığı verimden memnun olduğunu ve bin solucanla başlayıp milyona ulaştığını ifade etti.

"Solucan gübresini 5 yıl önce üretmeye başladım."diyen Yusuf Taşçı, "Muğla’da bir arkadaşım yapıyordu üretimi ondan gördüm. Ben de burada bahçelerimizden çıkan solucanları toplayarak başladım." şeklinde konuştu.

Bin taneden milyonlarca üretti, gübresini ücretsiz dağıtıyor

100 LİRALIK SOLUCANLA BAŞLADI
Tekirdağ’a gidip orada bulunan bir çiftlikte bir hafta çalıştığını ve geri dönerken 100 liralık solucan aldığını belirten Taşçı, "Böylece başladım. İlk başta kahvelerden çay atıkları alarak besledim. Buranın insanları halen bana gülüyorlar. Bir kilo alalım diyorlar ama ben yine bedava veriyorum.” dedi.

Ürettiği gübreyi bedava verdiğini kaydeden Yusuf Taşçı, “Bunları teker teker saymak mümkün değil ama doğum yaptıkları zaman toprak beyaza dönüşüyor ve her seferinde sayı ikiye katlanıyor." ifadelerini kullandı.

Solucanların 3 ayda bir doğurduklarını ancak kendisinin bunu 18 güne düşürdüğünü ifade eden Taşçı, "Bunu da organik tavuk yumurtasıyla başardım. Buralarda çok fazla satışım yok. Ürettiğim gübreyi de bedava veriyorum veya kendim bahçede kullanıyorum. Bu sıvı gübreyi ağaçlarda kullanıyorum. Dona karşı onları koruyor.” açıklamasını yaptı.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...