Seyyid Ahmet Arvasi dualarla yâd edildi

Seyyid Ahmet Arvasi dualarla yâd edildi

YAŞAM Haberleri

İstanbul Ülkü Ocakları, Türk-İslam davasının en önemli düşünürlerinden ve gazetemizin yazarlarından S. Ahmet Arvasi Hocayı ölüm yıldönümünde yâd etti.

Arvasi Hocanın Edirnekapı Mezarlığı'ndaki kabri başında yapılan anma programına İstanbul'daki Ülkü Ocakları şubelerinin yanı sıra çeşitli üniversitelerden de çok sayıda öğrenci katıldı. Arvasi Hocanın, "Ülkücülüğün temelinde iman, asalet, aşk ve muhabbet vardır" sözünü hatırlatan ocak yetkilileri, gelecek nesillere bu gibi değerli insanları anlatmanın, öğretmenin bir ihtiyaç olduğunu kaydetti. Ömrünü Türk-İslam davasına adayan Seyyid Ahmet Arvasi, ilk kalp krizini, 1980 darbesi sonrasında tutuklandığı Mamak Cezaevinde geçirdi. Tahliye olduktan sonra gazetemizde "Hasbihal" köşesini yazan Arvasi Hoca, 31 Aralık 1988'de 56 yaşında iken daktilosu başında kalp krizi geçirerek hayata veda etti. nbsp;
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...