Uzaktan depoyu andırıyor, cami olduğunu öğrenenler şaşkınlığını gizleyemiyor

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:

Yaşam Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Sivas'ta ilk bakışta depoyu andıran yapının cami olduğunu öğrenenler şaşkınlığını gizleyemiyor. Caminin minaresi 'ahşap direğe asılı hoparlörler' olurken, hangi tarihte ibadete açıldığı ise bilinmiyor.

Sivas’ın Danişmentgazi Mahallesi'nde bulunan Sultan Pazarı Camii, görünüşüyle dikkat çekiyor.

Uzaktan ilk bakışta depoya benzetilen yapıya yaklaşanlar, 'cami' yazısını görünce şaşkınlık yaşıyor. Hangi tarihte ibadete açıldığı bilinmeyen caminin minaresi ise ahşap direğe asılı hoparlörlerden oluşuyor.

Uzaktan depoyu andırıyor, cami olduğunu öğrenenler şaşkınlığını gizleyemiyor - 1. Resim

"CAMİ OLDUĞUNA İNANAMADIM"

Hatay’dan Sivas’a ticaret yapmak için gelen Emre Dağlar, prefabrik yapının cami olduğunu öğrenince inanamadığını söyledi.

"Hayvan alıp satan Dağlar, "Danişmentgazi Mahallesi'ne geldiğimde camiyi gördüm, dikkatimi çekti. İlk başta cami olduğuna inanamadım. Daha çok prefabrik ev gibi duruyordu. Cami yazısını görünce bakmak istedim, kapısı kilitliydi" dedi.

Uzaktan depoyu andırıyor, cami olduğunu öğrenenler şaşkınlığını gizleyemiyor - 2. Resim

"DAHA ÖNCE BÖYLE BİR CAMİYE DENK GELMEDİM"

Mahalle sakinlerinin din görevlisinin kısa süre önce tayin edildiğini söylediğini belirten Dağlar, "Yeni din görevlisi de gelmemiş, şu an işlevi yok. Namaz kılacaktım ama nasip olmadı. Daha önce böyle bir camiye denk gelmedim, ilk defa burada gördüm" ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - Yaşam
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...