Bayrama özel sütlü tatlı tarifleri! Hem lezzetli hem hazırlaması kolay sütlü tatlılar
Ramazan Bayramı’na sayılı günler kala sütlü tatlı tarifleri en çok araştırılan konular arasına girdi. Misafirlerinize enfes sütlü tatlılar ikram etmek istiyorsanız bu haberimizdeki en pratik sütlü tatlı tariflerine göz atabilirsiniz...

Ramazan Bayramı için hazırlıklar tüm hızıyla devam ediyor. Bayram temizliği dışında misafirlere ikram edilecek bayram tatlıları da gündeme gelmeye başladı. Bayram için sütlü tatlı hazırlamak isteyenlere hem lezzetli hem pratik tarifler sunuluyor. Saray sarması, cevizli güllaç ve trileçe yaparak bayramda misafirlerinize hoş lezzetler sunabilirsiniz.
SARAY SARMASI TARİFİ
Saray sarması için gerekli malzemeler; 1 litre süt, 50 gram tereyağı, 1 su bardağı un, 1 su bardağı toz şeker, 100 gram Hindistan cevizi, 1 paket çırpılmış kaakolu krem şantidir. Derin bir tencereye süt ve şekeri koyup üzerine un eleyin. Daha sonra kısık ateşte sürekli karıştırıp 2 dakika kaynattıktan sonra şu işlemleri yapın:
- Karışıma tereyağı ekleyip pürüzsüz kıvama gelmesi için 5 dakika mikserle çırpın.
- Büyük boy fırın tepsiye 2 bardak Hindistan cevizi serpip üzerine sıcak muhallebi dökün.
- Tepsiye yayılan muhallebiyi 1 saat kadar soğumaya bırakın.
- 1 çay bardağı soğuk sütle krem şantiyi çırpın ve muhallebinin üzerine yayın.
- Buzdolabında 3 saat dinlendirin ve uzunlamasına dilimleyip rulo şeklinde servis tabağına alın.,
CEVİZLİ GÜLLAÇ TARİFİ
Bayramda misafirlerine cevizli güllaç vermek isteyenler için gerekli malzemeler; 1 paket güllaç, 2 litre süt, 3 su bardağı toz şeker, 250 g ceviz içi ve 5 gr şekerli vanilindir. Süt ve şekeri orta ateşte karıştırın ve el yakacak kadar ısınınca ocaktan alın. Daha sonra şu aşamalara geçin..
- Cevizi hafif iri olacak şekilde rondodan çekin.
- Güllacı hazırlayacağınız kabın içine bir kepçe ılık süt dökün.
- Üzerine güllaç yapraklarını dizin.
- Tüm güllaç yapraklarının parlak kısmı üste bakmalı ve tepsi iyice ıslanmalıdır.
- Paketteki yaprakların yarısını kaba göre yerleştirip 5 dakika sütü çekmesi için bekleyin.
- Çekilmiş cevizi üzerine serpip kalan güllaç yapraklarını aynı şekilde üzerine dizin.
- Buzdolabında en az 2 saat beklettikten sonra dilimleyip servis yapın.