Sudan'da darbecilerden 'iktidarı, seçilen hükümete devretme' vaadi

Düzenleyen:
Sudan'da darbecilerden 'iktidarı, seçilen hükümete devretme' vaadi

DÜNYA Haberleri

Askeri geçiş konseyi, "İktidarda kalma derdimiz yok. Göstericiler için geldik ve kaosun çıkmasına izin vermeyeceğiz. Ülkeyi krizden çıkarmak için diyalog başlatacağız" açıklamasını yaptı.

Ordunun darbe yaptığı ve göstericilerin cuntaya karşı çıktığı Afrika ülkesi Sudan'da, belirsizlik sürüyor.

Askeri Geçiş Konseyi, bugün yaptığı açıklamada "İktidarı, seçilen hükümete devredeceğiz. Önceliğimiz, ülkedeki güvenlik ve istikrardır. İktidarda kalma derdimiz yok" dedi.

Açıklamada, "Göstericiler için geldik ve kaosun çıkmasına izin vermeyeceğiz. Ülkeyi krizden çıkarmak için diyalog başlatacağız. Ufkun tıkandığını hissettik, bu nedenle rejimin buna kayıtsız kalmasının ardından değişiklik yapmaya karar verdik. Halk, iktidarın tarafımızca devralınmasını talep etti. İktidar için biz koşmadık, Beşir'in partisinin bir parçası değiliz" ifadesi yer aldı.

Konsey açıklamasında ayrıca "Dış tepkiler pozitif yönde. Ömer el-Beşir rejiminin sembol isimlerinin tamamı tutuklandı. ABD yaptırımlarını kırmak için çalışacağız" denildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...