Maraş’ın açılması için ilk toplantı

Maraş’ın açılması için ilk toplantı

DÜNYA Haberleri

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) hükûmeti, 1974’ten beri kapalı olan ve ‘hayalet şehir’ olarak bilinen Maraş’ın açılması için süreci başlattı.

Kapalı Maraş’a girerek envanter çalışması yapacak ekip, KKTC Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay’ın başkanlığında ilk toplantısını gerçekleştirdi. Özersay “Gelecek hafta yoğun geçecek. Ertesinde de arazide çalışma noktasına geleceğiz. Maraş’a iki hafta içinde girmesi beklenen ekip, bilimsel verilerle çalışmalara başladı’ dedi. KKTC Başbakanı Ersin Tatar da kapalı Maraş’ın Rumlara iadesinin söz konusu olmayacağını belirterek “Türk ulusuna ait olması gereken Maraş’ın daha fazla kapalı kalması artık mantıksız. Çünkü bir görüşme süreci yok, anlaşma noktası yok. Anlaşma vaadi hiç görünmüyor. Dolayısıyla bu şekilde açılması yasal sahiplerine hak sağlayacak. Tekrar yerleşime açılması ile hem Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti hem de eski yasal sahipleri için faydalı olacak” dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...