Trump: Türkiye F-35 parçalarını vermese ne yapacağız?

Trump: Türkiye F-35 parçalarını vermese ne yapacağız?

DÜNYA Haberleri

ABD Başkanı Donald Trump, bir TV kanalına verdiği mülakatta, ülkesinin dışa bağımlılığına dikkat çekti.

Trump buna örnek olarak da “dünyadaki en iyi savaş uçağı” olarak nitelendirdiği F-35’lerin Türkiye’de ve dünyanın diğer bölgelerinde üretilmesini gösterdi.
Başkan Trump, “F-35’lerin ana gövdesi Türkiye’de üretiliyor ve Türkiye’den gönderiliyor. Şimdi Erdoğan ile iyi ilişkilerimiz var, ama ya olmasa ne olacak? ‘Size F-35 parçalarını vermiyoruz’ deseler ne yapacağız?” vurgusu yaptı.
ABD yönetimi, Rusya’dan S-400 füze savunma sistemi almasının ardından, geçen yıl temmuz ayında Türkiye’nin F-35 programından çıkarılacağını açıklamıştı. Buna rağmen Trump’ın Türkiye’nin hâlâ F-35 parçalarını temin ettiğini söylemesi kafa karışıklığına yol açtı.
2002’den beri F-35 programının resmî ortağı olan Türkiye’nin, ortaklık anlaşmasında 100 adet F-35 A tipi uçak satın alacağı kaydedilmişti. Türkiye’nin programdan resmî olarak çıkarılma süreci ise henüz tamamlanmadı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...