Donmuş nehirde tehlikeli yolculuk

Düzenleyen:
Donmuş nehirde tehlikeli yolculuk

DÜNYA Haberleri

Rusya’nın dünyadaki en soğuk yerleşim yerlerinden Yakutistan bölgesinde sürücüler, ölümü göze alarak buz tutmuş Lena nehrinden geçiyor.

Nehir, kışın tamamen donarken, ilkbaharda buzların erimeye başlamasıyla güzergâh büsbütün tehlikeli hale geliyor. Üst kısımdaki buzların erimesiyle bir anda sular içinde kalan bir Lada, başka araç tarafından çekilerek kurtarıldı. Geçen sene de bir otomobil, sürücüsü ve üç yolcusuyla nehre düşmüş ama donarak ölmeden kurtulabilmişti. Donmuş nehir, hava sıcaklığının eksi 64 dereceye kadar düştüğü bölge başkenti Yakutsk’la Olyokminsk arasında bulunuyor. Bölge sakinleri, nehrin üzerine bir köprü yapılması gerektiğini ama Kremlin tarafından finanse edilmedikçe bunun mümkün olmadığını ifade ediyor. Sibirya’da buzdan oluşan yollar genelde kasım ve nisan ayları arasında açık. Bölge halkı yazın ulaşım için botları kullanıyor. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...