Araştırma: Covid-19 Çin’de "üretildi"

Düzenleyen: / Kaynak: Dış Haberler
Araştırma: Covid-19 Çin’de "üretildi"

DÜNYA Haberleri  / Dış Haberler

Londra’da St. George's Üniversitesi Onkoloji Profesörü Angus Dalgleish ve Norveçli bilim adamı Dr. Birger Sørensen koronavirüsün kökenine dair dünya gündemini sarsacak bir araştırmaya imza attılar.

Daha önce hiçbir yerde yayımlanmasına izin verilmeyen 22 sayfalık rapor, Quarterly Review of Biophysics Discovery isimli dergide yayımlanacak.

VİRÜSÜN TÜREDİĞİ BİR ATASI YOK

Bilim adamları, DailyMail.com tarafından elde edilen raporlarında,Covid-19 virüsünün, kendisinden türediği bir atasının olmadığını, onda hiçbir virüste bulunmayan izler bulduklarını, bunun ancak laboratuvarda üzerinde oynanarak üretilebileceğini ifade ettiler.

Araştırma: Covid-19 Çin’de "üretildi"

ABD PROJEYİ YASAKLADI

Araştırmada, virüsün Çin’in Vuhan şehrindeki viroloji laboratuvarında bilim adamları “Gain of Function” isimli proje üzerinde çalışırken ortaya çıktığına dair deliller olduğu savunuluyor. Doğal virüslerin, insanlar üzerindeki etkilerini araştırmak için daha bulaşıcı hale getirilmesi projesine ABD de destek veriyordu. ABD daha sonra projeyi yasakladı.

VERİLERİ KASTEN GİZLEYEREK YOK ETTİLER

Dalgleish, Daily Mail’e verdiği beyanatta, “Virüsün tersine mühendislikle yeniden üretildiğini düşünüyoruz. Virüsü değiştirerek yıllar önce ortaya çıkmış gibi gösterdiler” ifadesini kullandı. Araştırmaya göre Vuhan’daki laboratuvarda veriler kasıtlı olarak gizlendi, karıştırıldı ve yok edildi. Şimdiye kadar hep koronavirüsün yarasa veya pangolin gibi hayvanlardan insanlara geçtiği iddia ediliyordu. Bu iddialar son zamanlarda büyük ölçüde sorgulanmaya başladı.

BİDEN RAPOR İSTEDİ

ABD Başkanı Joe Biden da laboratuvardan sızma iddialarının doğru olup olmadığının tespiti için istihbarat kurumlarını araştırma yapmaya çağırdı ve 90 gün içinde kendisine bir rapor sunmalarını istedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Dış Haberler
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...