Hindistan'da yeni vaka sayısı tekrar yükselişe geçti

Düzenleyen:
Hindistan'da yeni vaka sayısı tekrar yükselişe geçti

DÜNYA Haberleri

Koronavirüs salgınından dünyada en çok etkilenen ülkelerin başında gelen Hindistan'da yeni vaka sayısı yeniden yükselişe geçti ve 45 bin 892 yeni vaka tespit edildi.

Hindistan Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, bir süre devam eden yeni vaka sayılarında azalmanın arından virüsün tekrar yükselişe geçtiği belirtildi. Ülkede bir günde 45 bin 892 yeni koronavirüs vakası tespit edilirken 817 kişi hayatını kaybetti. 

Toplam vaka sayısının 30 milyon 709 bin 557'ye çıktığı ülkede son 24 saatte 817 kişinin hayatını kaybetmesiyle koronavirüsten toplam can kaybı sayısı 405 bin 28'e ulaştı.

İYİLEŞENME ORANI YÜZDE 97,2'YE ULAŞTI

İyileşenlerin sayısı 55 gündür, günlük bazda yeni vaka sayısını aşarken salgının sağlık sistemine getirdiği yükün kısmen hafiflediği gözleniyor.

Toplam 29 milyon 843 bin 825 kişinin sağlığına kavuştuğu ülkede, iyileşme oranı yüzde 97,2'ye ulaştı.

340 MİLYONDAN FAZLA DOZ AŞI UYGULANDI

Hindistan Sağlık Bakanlığı, 16 Ocak'ta başlayan aşılama kampanyasında, bugüne dek 364 milyon 847 bin 549 doz aşı yapıldığını bildirdi.

Nüfusu 1,4 milyara yaklaşan ülkede aşılama, henüz salgını durdurabilecek düzeye ulaşmadı.

Hindistan, Kovid-19 verilerinin derlendiği "Worldometers" internet sitesine göre, "dünyada en fazla vakanın görüldüğü 2'inci, en fazla ölümün görüldüğü 3'üncü ülke" olarak öne çıkıyor.

GERÇEK SAYI RESMİ AÇIKLANANIN 5 KATI

New York Times gazetesindeki analistler, Hindistan'da ölü sayısı 310 bin olarak açıklandığı dönemde gerçek rakamın bunun en az 5 katı olduğunu ifade etti. Onlarca uzmandan görüş alan gazete, daha muhtemel senaryonun ise ülkede Kovid-19’dan ölenlerin sayısının 1,6 milyon olduğunu bildirdi.

Eksik kayıtların eklenmesi ile ölü sayısındaki artış, uzmanların gerçek vaka ve ölü sayısının belirtilenden çok daha yüksek olabileceği görüşünü destekler nitelikte.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...