Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Afrika artık Türk enerjisiyle dönüşüyor: 3 ülke, 3 mega proje, tek vizyon!

Afrika artık Türk enerjisiyle dönüşüyor: 3 ülke, 3 mega proje, tek vizyon!
Başlık ResmiAfrika artik Türk enerjisiyle dönüsüyor: 3 ülke, 3 mega proje, tek vizyon!

Yıllarca dış müdahalelerle sadece kaynaklarını kaybeden Afrika, şimdi kendi topraklarında kendi enerjisini üretmeye hazırlanıyor. Dönüşümün merkezinde ise Türkiye var. ALP24’ün öncülüğünde, Namibya’da petrol ve doğalgaz arama çalışmaları sürerken, ülkenin ilk yerli akaryakıt altyapısını kurmak üzere yakıt depolama tesisi inşaatı başlatıldı.

Kaydet
a- | +A

Enerji ve maden projeleriyle Afrika’ya çıkarma yapan ALP24, Türkiye’yi kıtada stratejik aktör haline getirdi. Namibya’dan Zambiya’ya uzanan Türk izleri, dünya gündeminde.

BAKMADAN GEÇME
Somalili Bakan itiraf etti: Cumhurbaşkanı Erdoğan geldi, tarih yeniden yazıldı
HABER

Somalili Bakan itiraf etti: Cumhurbaşkanı Erdoğan geldi, tarih yeniden yazıldı

NAMİBYA'DA ENERJİ ÜSSÜ KURULUYOR

ALP24, Namibya’da petrol ve doğalgaz arama çalışmalarına devam ederken, aynı zamanda ülkenin bölgesel enerji altyapısını güçlendirmek için yakıt depolama tesisi inşa edecek.

İnşa edilen yapılarla birlikte altyapı geliştirme, iş gücü eğitimi ve çok uluslu enerji ortaklıkları da ülkeye kazandırılacak.

Afrika artık Türk enerjisiyle dönüşüyor! 3 ülke, 3 mega proje, Tek vizyon - 1. Resim
Başlık ResmiAfrika artık Türk enerjisiyle dönüşüyor! 3 ülke, 3 mega proje, Tek vizyon - 1. Resim


BOTSVANA'DA KÖMÜR VE ELMAS, ZAMBİYA'DA YEŞİL ENERJİ

Botsvana'da ALP24, elmas ve kömür rezervleri üzerinde yeni girişimlere öncülük ediyor.

Botsvana’da elmas ve kömür rezervleri üzerinde saha çalışmaları tamamlandı, yatırımlar başlatıldı. Şirket, bu kaynakları yalnızca çıkarmakla kalmayıp, yerinde işleme tesisleri kurarak ülkeye doğrudan katma değer kazandırmayı amaçlıyor.

Zambiya’da ise yeşil dönüşüm için sahaya inildi. Elektrikli araç teknolojilerinde kritik öneme sahip bakır ve kobalt madenleri için ruhsat alındı, çevresel etki analizleri tamamlandı. İlk faz projeler, 2026 sonuna kadar devreye alınacak.

YILLARCA DIŞA BAĞIMLI KALDI, ŞİMDİ KENDİ ENERJİSİNİ ÜRETECEK!

LP24’ün kömür projeleriyle ülkenin yıllardır süren ithal enerji bağımlılığı kırılıyor. Yerli üretimle enerji denklemi değişiyor, Botsvana ilk kez kendi kaynaklarıyla ayakta durmaya hazırlanıyor.

Öte yandan Zambiya’da ALP24, elektrikli araç teknolojileri ve küresel enerji dönüşümünün kritik bileşenleri olan bakır ve kobalt projelerine yatırım yapıyor. Bu projelerle hem yeşil enerji dönüşümüne katkı, hem de çevresel sürdürülebilirlik ve yerel istihdam sağlanması amaçlanıyor.

&LDQUOAFRİKA'NIN KALKINMASI BİZİMLE HIZLANACAK'

Şirket açıklamasında, “Bu çabalarımız, yalnızca mevcut değil, gelecekteki enerji ihtiyaçlarını karşılama taahhüdümüzü de yansıtıyor” denildi. Projelerde teknoloji transferi, eğitim, kadın istihdamı, STK iş birlikleri ve altyapı yatırımları da ön planda tutuluyor.

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.