Arakanlı mülteciler 9 gündür Myanmar açıklarında yardım bekliyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Arakanlı mülteciler 9 gündür Myanmar açıklarında yardım bekliyor

DÜNYA Haberleri

Myanmar'dan kaçan ve Andaman Denizi'nde mahsur kalan bir grup Arakanlı mültecinin acilen kurtarılması için Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği çağrıda bulundu.

200 Arakanlının bulunduğu gemi motor arızası nedeniyle 9 gündür Myanmar açıklarında sürüklenirken, mülteciler ise hayatta kalma mücadelesi veriyor.

UNHCR Asya Pasifik Ofisinden yapılan açıklamada, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu mültecilerin günlerdir su ve yemek olmadan hayatta kalmaya çalıştığı belirtilerek, "Mülteciler kurtarılmazsa ilerleyen günlerde ciddi can kaybı riskleri olacak." ifadesi kullanıldı.

Bölge ülkelerine, uluslararası deniz hukuku uyarınca sorumlulukları hatırlatılan açıklamada, "Bu, denizde zor durumda kalan sivilleri kurtarma görevini yerine getirme." değerlendirmesi yapıldı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...