Batı Trakya'da 'Batı Nil Virüsü' alarmı!

Batı Trakya'da 'Batı Nil Virüsü' alarmı!

DÜNYA Haberleri

Yunanistan Hastalıkları Önleme Merkezi tarafından yayımlanan haftalık rapora göre Batı Trakya şehirlerinde Batı Nil Virüsü vakalarında artış görüldü.

Yunanistan Hastalıkları Önleme ve Mücadele Merkezi (KEELPNO)tarafından yayımlanan haftalık rapora göre Batı Trakya'nın Rodop ve İskeçe(Xanthi) illerinde Batı Nil Virüsü vakalarında artış yaşandığı görüldü. KEELPNO, vakanın meydana geldiği andan itibaren 24 saatiçinde doktorlar ve hastalarla iletişime geçerek hastalığın nasıl bulaştığını,özelliklerini ve tehlike unsurlarını belirlemeye çalışıyor. Bu yıl 18 Eylül tarihine kadar Batı Trakya'da 15 Batı NilVirüsüne rastlandığı belirtilirken, vakalardan 14'ünün virüsün bulaştığıkişilerin merkezi sinir sistemine etki ettiği ve sadece bir vakanın oldukçaetkisiz olduğu belirtildi. Batı Nil Virüsü'nden hayatını kaybedenlerin sayısı 4'eulaşırken, ölenlerin yaşlı olması dikkat çekiyor. Türkiye'de ise Eylül ayında 7 hastada Batı Nil Virüsü'nerastlanırken 3 kişi bu virüs nedeniyle yaşamını yitirdi.

Kaynak: Azınlıkça.net / NTVMSNBC

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...