BM'den İsrail çıkışı: Çağrılarımızı duymak zorunda!

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
BM'den İsrail çıkışı: Çağrılarımızı duymak zorunda!

Dünya Haberleri  / Anadolu Ajansı

BM, Refah'ı kana bulayan ve operasyonlara da devam edeceği yönünde sinyaller veren İsrail'i uyardı. İsrail hükümetinin artık uluslararası toplumun çağrılarını duymak zorunda olduğunu bildirdi

İsrail 5 aydır ablukada tuttuğu Gazze'de, şimdi Refah'ı kana bulamaya hazırlanıyor. Dünkü saldırıda 100 kişi hayatını kaybetmişken Netanyahu hükümeti saldırıların devam edeceği sinyalini verdi. 

GAZZELİLERİN YARIDAN FAZLASI ÖLÜMLE GÖZ GÖZE YAŞIYOR

BM İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı ve Acil Yardım Koordinatörü Martin Griffiths ise uzun zamandır korkulan senaryonun çok hızlı bir şekilde gerçekleşmeye başladığını belirterek halkın yarısından fazlasının Refah'a sıkışmış bir şekilde "ölümle göz göze" yaşadığını vurguladı.

Griffiths, söz konusu kişilerin yiyecek, tıbbi hizmet, yatacak ve gidecek yerleri olmadığının altını çizerek, "Tüm Gazze halkı gibi onlar da yoğunluk, kapsam ve gaddarlık açısından eşi benzeri görülmemiş saldırıya maruz kalıyorlar." ifadelerini kullandı.

Gazze'de 28 binden fazla kişinin öldürüldüğünü kaydeden Griffiths, insani yardım çalışanlarının da "imkansızı zorlayarak" ellerinden geleni yaptıklarını aktardı.

UNRWA'YA YARDIMLAR DA KESİLDİ

Griffiths, tüm bunların üstüne kamu düzeninin çöktüğünü ve BM Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansına (UNRWA) yönelik fonların kesilmeye başlandığını anımsattı.

İnsani yardım çalışanlarının vurulduğuna, silah zoruyla tutulduğuna ve öldürüldüğüne işarest eden Griffiths, insani yardım sisteminin yıkılmak üzere olduğunu vurguladı. Griffiths, bugün alarmı tekrar çaldığını belirterek, Refah'a yönelik kara saldırısının katliama yol açabileceği uyarısında bulundu.

"İSRAİL BU ÇAĞRILARI ARTIK DUYMAK ZORUNDA"

Uluslararası toplumun Refah'a saldırı karşısında İsrail'e ikazlarını sürdürdüğünü, İsrail hükümetinin artık uluslararası toplumun çağrılarını duymak zorunda olduğunu bildiren Griffiths, insani yardım sistemini sürdürmek için yeterli güvence, malzeme ve personel olmadığını da kaydetti.

Griffiths, "Tarih affetmeyecek. Bu savaşın sonlanması gerekiyor." değerlendirmesini yaptı.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...