Elon Musk’ın işe aldığı mühendis CV’siyle şaşırttı: Yaşına kimse inanmıyor

- Güncelleme:
Elon Musk’ın işe aldığı mühendis CV’siyle şaşırttı: Yaşına kimse inanmıyor

DÜNYA Haberleri

SpaceX, Starlink bölümüne 14 yaşındaki genç mühendis Kairan Quazi’yi işe aldı. Kaliforniya’daki Santa Clara Üniversitesi'nden bu ay mezun oldu.

ABD merkezli uzay şirketi SpaceX’in en son işe aldığı yazılım mühendisi diğer mühendislerden oldukça farklı. “Teknik açıdan zorlu” ve “eğlenceli” mülakat sürecini geçen Kairan Quazi sadece 14 yaşında. Kairan Quazi’nin IQ seviyesi ABD basınına göre dünya nüfusunun yüzde 99,9’undan daha yüksek. Quazi’nin IQ seviyesinin yanı sıra duygusal zeka açısından da üst sıralarda yer alıyor.

“GEZEGENDEKİ EN HAVALI ŞİRKETE KATILACAĞIM”

Quazi, Linkedln'nden paylaştığı mesajda "Starlink mühendislik ekibinde bir yazılım mühendisi olarak gezegendeki en havalı şirkete katılacağım. Yaşımı olgunluk ve yetenek için keyfi ve modası geçmiş bir ölçüt olarak kullanmayan nadir şirketlerden biri" dedi.

Chip’in aktardığına göre Santa Clara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nden mezun olan en genç kişi. Haberde Quazi’nin SpaceX’te çalışmak için Pleasanton’dan California’ya taşınacağı belirtildi. Quazi’nin 2 yaşında tam cümlerle konuştuğu ve 9 yaşında ev ödevlerinde hiç zorluk çekmediği kaydedildi.

“ÇOCUKLUĞUMU YAŞADIM”

LinkedIn profiline göre, geçen yıl siber istihbarat firması Blackbird.AI'da makine öğrenimi stajyeri olarak dört ay geçirdi.  Quazi ABC7 News'e "Sanırım çocukluğumu kaçırdığıma dair geleneksel bir düşünce var ama bu doğru değil"  diyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...