Ermeniler neden Hocalı’yı hedef aldı?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Ermeniler neden Hocalı’yı hedef aldı?

Dünya Haberleri  / Türkiye Gazetesi

İnsanlığın alnından silinmeyen kara leke... Tarihin en korkunç günlerinden biri Azerbaycan’ın Hocalı kasabasında yaşandı. Ermeniler neden Hocalı’yı hedef aldı?

Takvimler 26 Şubat 1992’yi gösteriyordu, tarihin en korkunç günlerinden biri Azerbaycan’ın Hocalı kasabasında yaşandı.

Hocalı, 1989 ile 1991 yılları arasında tam anlamıyla bir gelişme sürecine girdi. Zira bu yıllarda Hocalı’da yeni sanayi ürünleri imal edilmeye başlamıştı. Gerek elverişli şartların etkisi gerekse Ermenistan’dan göç etmeye zorlanan ve Ermeni saldırılarından kurtulmak isteyen Azerbaycan Türkleri ile Özbekistan’dan zorla çıkartılan Ahıska Türklerinin bölgeye gelmesiyle Hocalı’nın nüfusu hızla artmıştır. Nüfusun artmasıyla birlikte Dağlık Karabağ’ın merkezi olan Hankendi’den sonraki en büyük yerleşim yeri olan Hocalı, bu özelliğiyle Ermenilerin Dağlık Karabağ’ı ‘’ Türksüzleştirme Politikası ‘’ önünde önemli bir engel oluşturuyordu. Türkiye Gazetesi İçerik Editörü Hidayet Erdem, 26 Şubat 1992’de yaşanan acı günde yaşananları ve Hocalı'nın stratejik önemini sizler için anlattı.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...