Fırtına'dan sonra Kasırga! Meksika'da felaketler art arda geldi

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Fırtına'dan sonra Kasırga! Meksika'da felaketler art arda geldi

DÜNYA Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Meksika'da gerçekleşen Max Fırtınası'nın ardından ülke Lidia Kasırgası ile sarsıldı. Can kayıplarının yükseldiği ülkede hükümet barınma merkezleri açarak önlemleri arttırdı.

Meksika’nın pasifik kıyılarını vuran Lidia Kasırgası’da can kaybı 3’e yükselirken, Max tropikal fırtınası nedeniyle 2 kişi hayatını kaybetti. Meksika’yı vuran Lidia Kasırgası ve Max Fırtınası nedeniyle bilanço artıyor. Ülkenin Nayarit, Jalisco, Colima ve Sinaloa eyaletlerinde etkili olan Lidia Kasırgası’nın yol açtığı şiddetli rüzgar ve selde hayatını kaybedenlerin sayısı 3’e yükseldi.

3 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Jalisco eyaletinde bir kişinin aracının sel sularına kapılarak, diğerinin ise üzerine ağaç devrilmesi sonucu öldüğü belirtildi. Nayarit eyaletinde ise arama kurtarma çalışmaları sırasında 1 kişi kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti. Jalisco eyaletindeki 4 otobanda büyük hasar meydana geldi.

45 BARINMA MERKEZİ AÇILDI

Meksika Sivil Koruma Ekibi (Protección Civil) Ulusal Koordinatörü Laura Velázquez, Meksika Devlet Başkanı Andrés Manuel López Obrador ile düzenlediği ortak basın toplantısında, kasırgadan etkilenen 171 kişinin açılan 45 barınma merkezine yerleştirildiğini açıkladı. Velázquez ayrıca, sahada 32 bin 293 Silahlı Kuvvetler personelinin bulunduğunu, buna ek olarak 741 araç, 4 tam teşekküllü mutfak, 9 hava aracı, 13 bot ve 403 özel ekipmana sahip olduklarını ifade etti.

Meksika Elektrik İdaresi La Comisión Federal de Electricidad (CFE) ise afetten etkilenen bölgelerin yüzde 22’sinde elektriğin yeniden sağladığını bildirdi.

MAX FIRTINASI'NDA 2 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Meksika’nın Pasifik kıyısındaki Guerrero eyaletine bağlı Tecpan de Galeana şehrinde etkili olan Max Fırtınası’nın neden olduğu şiddetli yağışların yol açtığı selde 2 kişi boğularak hayatını kaybetti. Fırtınanın ardından eyalette, 30 bin kişi elektriksiz kalırken, onlarca kasabanın iletişiminin koptuğu, elektrik, telefon hatları ve internet bağlantılarının çalışmadığı açıklandı.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...