Fransa’yı sel aldı! Yağışlar nedeniyle 388 okulda eğitime ara verildi

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Fransa’yı sel aldı! Yağışlar nedeniyle 388 okulda eğitime ara verildi

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Fransa'da geçen haftadan beri etkili olan yağışlar sele neden oldu. Sellerin tahribata yol açtığı Pas-de-Calais kentinde 388 okulda eğitime 2 gün ara verildi.

Ulusal basında yer alan haberlerde, 7 Kasım'dan bu yana sular altında kalan birçok kasabada hayatı normale döndürmek amacıyla çalışmaların sürdüğü belirtildi.
Hafta sonu etkili olan yağışlardan dolayı 279 kasabadaki 388 okulda sel tehlikesi nedeniyle eğitime 2 gün ara verildiği duyuruldu.

ÇİFTÇİLER EYLEM YAPTI

Elektrik ve su kesintilerinin devam ettiği bölgede ekiplerin tahliye çalışmalarını yetersiz bulan onlarca çiftçi traktörleriyle eylem yaptı. Bölgeye ulaşımı sağlayan yollardan birini trafiğe kapatan çiftçiler, yetkililerden krizi daha iyi yönetmelerini ve çalışmalara hız vermelerini istedi.

Bölgede Ciaran Fırtınası'nın ardından 7 Kasım'da "olağanüstü sel" uyarısı yapılmış, alarm seviyesi kırmızıya çıkarılmıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...