Humus bombardıman altında: 15 ölü
Annan planı kapsamında üç gün önce ateşkes sözü veren Suriye lideri Esad, sözünde durmuyor. Bugün ülke genelinde devam eden operasyonlarda 15 kişi hayatını kaybetti. Humus kenti de bombardıman altında.
Merkezi Londra'da bulunan Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, ülke genelinde devam eden operasyonlarda ve çıkan çatışmalarda 15 kişinin öldüğünü duyurdu.Humus kentinin birçok semtine atılan roketler ve açılan ateşte 8 kişinin yaşamını yitirdiğini ve devam eden operasyonlarda açılan tank ateşinde onlarca evin yıkıldığını ve yıkılan evlerin enkazında ölü ve yaralıların olduğunu belirten Örgüt, Hama, Şam ve Halep'te de 7 kişinin güvenlik güçlerinin açtığı ateşte hayatını kaybettiğini kaydetti.
Öte yandan ordunun, İdlib'in Harebt El Cüvz köyünü rastgele tank ateşine tuttuğunu ve havan mermersiyle saldırı düzenlediğini ifade eden yerel kaynaklar, ordunun 20 tankla Humus'un Sultaniye ve Halidye semtine girdiğini ve ağır silahlarla açılan ateşte onlarca evin yıkıldığını, bazı evlerde yangın çıktığını söyledi.
Aynı kaynaklar, güvenlik güçlerinin birçok kentte rastgele tutuklamalar yaptığını ve bunlar arasında Suriye'de ikamet eden iki Türk vatandaşının da olduğunu vurguladı.
Bizi Takip Edin
YORUMLAR
