İngiliz hükümetinde deprem: "Zorbalık" iddiaları görevinden etti

Düzenleyen:
- Güncelleme:
İngiliz hükümetinde deprem: "Zorbalık" iddiaları görevinden etti

DÜNYA Haberleri

Siyasi gelişmelerin durulmadığı İngiltere'de Başbakan Rishi Sunak bir müttefikini daha kaybetti. Başbakan Yardımcısı Dominic Raab "zorbalık" yaptığına dair iddiaların ardından hükümetteki görevinden istifa etmek zorunda kaldı.

İngiltere Başbakan Yardımcısı Dominic Raab, meslektaşlarına "zorbalık" yaptığına dair şikayetler üzerine yürütülen bağımsız bir soruşturmanın ardından hükümetten istifa etti.

Başbakan Rishi Sunak'ın üst düzey bakanlarından birinin daha görevden alınmasının son gelişmesi bu oldu.

RAAB, MESLEKTAŞLARINA "ZORBALIK" YAPMAKLA SUÇLANIYORUDU

Raab'ın davranışlarıyla ilgili aylarca süren soruşturmada, çok sayıda hükümet yetkilisinin üç farklı departmanda zorbalık şikayetlerine ilişkin kanıtları dinlendi.

Raab, rapor kamuoyuna açıklanmadan önce başbakana yazdığı bir mektupla istifa etti ve onun ayrılışı, Muhafazakar partinin kötü bir performans göstereceğinin tahmin edildiği İngiltere yerel meclis seçimlerine sadece iki hafta kala Sunak için bir aksilik olarak görülüyor.

Raab mektubunda, “Soruşturma için aradım ve herhangi bir zorbalık bulgusu çıkarsa istifa edeceğim” dedi. "Sözümü tutmanın önemli olduğuna inanıyorum."

İngiliz hükümetinde deprem: "Zorbalık" iddiaları görevinden etti

BAŞBAKAN SUNAK, YAKIN MÜTTEFİKLERİNDEN BİRİNİ KAYBETTİ

Başbakan yardımcısı olarak Raab'ın resmi bir yetkisi yoktu, ancak başbakan parlamentodan uzaktaysa veya aciz durumdaysa devreye giriyordu.

Ancak Sunak'ın yakın bir siyasi müttefikiydi ve geçen yaz başbakanlık kampanyasının başlamasına yardım etmişti.

SUNAK'IN BAŞI BELADAN KURTULMUYOR

Üçüncü kıdemli bakanın son altı aydaki kişisel davranışlarından dolayı kaybedilmesi, Sunak'ın Muhafazakar Parti'nin siyasi iktidarını güçlendirme çabalarına zarar vermesi bekleniyor.

Sunak, eşinin yeni hükümet politikasından yararlanacak bir çocuk bakım şirketindeki hissesini doğru bir şekilde beyan edip etmediği konusunda parlamentonun standart gözlemcisi tarafından kendi soruşturmasıyla da karşı karşıya.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...