Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

İsrail'de gündem yine Türkiye: Tren kalktı, bize el sallamak kaldı!

İsrail'de gündem yine Türkiye: Tren kalktı, bize el sallamak kaldı!

Türkiye destekli Suriye ordusunun demir yumruğu terör yuvalarını ezerken yankısı Tel Aviv’den geldi. Eski Başbakan Yardımcısı Yaalon “Türkiye karşısında şansımız yok” itirafında bulundu.

Dinle
Kaydet
a- | +A

cephesinde gündem: Türkiye... İsrail’in güvenliği için bölücü terör örgütünün hamiliğine soyunan ve “Kürdistan” hayalleri kurduğunu sık sık kamuoyuna ilan eden eski İsrail Başbakan Yardımcısı ve Genelkurmay Başkanı Moşe Yaalon, yaptığı son açıklamalarda Türkiye’nin bölgedeki sarsılmaz gücü karşısında yaşadıkları çaresizliği dile getirdi.

İsrailli Yaalon, Ortadoğu’daki dengeler söz konusu olduğunda Türkiye ve ’ın ağırlığına dikkat çekerek “Mesele güç, para ve itibar olduğunda, Kürtlerin (terör örgütü / unsurlarının) Türkiye ve Katar karşısında hiçbir şansı yoktur” ifadesini kullandı.

Yaalon, bu durumun İsrail için de geçerli olduğunu belirterek, Türkiye ve Katar karşısında İsrail’in de şansının kalmadığını itiraf etti.

ÖNERİLEN HABERLER
NATO’dan net mesaj: Avrupa, ABD olmadan yapamaz
DÜNYA

NATO’dan net mesaj: Avrupa, ABD olmadan yapamaz

DEVRE DIŞI KALDIK

İsrail’in önde gelen yayın organlarından Jerusalem Post da ’deki barış sürecinin ikinci aşamasında Tel Aviv yönetiminin tamamen devre dışı kalmasını manşetine taşıdı. Netanyahu hükûmetinin ‘stratejik bir başarısızlık’ yaşadığını vurgulayan gazete, Türkiye ve Katar’ın sürecin merkezinde yer almasını “İsrail’in korkulu rüyası gerçek oldu” şeklinde yorumladı.

Analizde, “Tren istasyondan kalktı, İsrail ise sadece arkadan el sallıyor” ifadeleri dikkat çekti.

Haberde, İsrail’in egemenlik iddialarının yerle bir olduğu bir diğer konu olarak ’nın durumu gösterildi. Mısır’dan Gazze’ye geçişlerin açılması kararının İsrail’e danışılmadan alındığı, Tel Aviv yönetimine sadece “bilgi verildiği” ortaya çıktı.

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
İsrail Türkiye-ABD İlişkileri katar Moşe Yaalon Pkk ypg Gazze Barış süreci Refah Sınır Kapısı Ortadoğu Dengeleri Gazete Haberleri Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.