Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

İsrail'in Lübnan'daki katliamı sürüyor: Yaralı bir şahıs dronla öldürüldü, o anlar kamerada

İsrail'in Lübnan'daki katliamı sürüyor: Yaralı bir şahıs dronla öldürüldü, o anlar kamerada

Lübnan'a yönelik saldırılarını sürdüren İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), Lübnan'ın güneyindeki sınır kenti Bint Jbeil'de yaralı bir şahsı intihar dronu ile hedef alarak öldürdü. Konuya ilişkin yapılan açıklamada, ölen kişinin Hizbullah mensubu olduğu ifade edildi.

Özetle Dinle
Kaydet
a- | +A

İsrail, Lübnan'a saldırılarını sürdürüyor. İsrail ordusu, kuşatma altına aldığı Bint Jbeil kasabasında aralı olduğu görülen bir şahsa "FPV" (First Person View-Birinci Şahıs Görüşü)" teknolojisi ile donatılmış insansız hava aracı ile saldırı gerçekleştirdi. Yaralı şahsın öldüğü öğrenildi. İsrail ordusundan yapılan açıklamada, saldırıda Hizbullah mensubunun öldürüldüğü ifade edildi. İsrail, bir Hizbullah savaşçısını "etkisiz hale getirdiğini" açıkladı.

İsrail'in Lübnan'daki katliamı sürüyor: Yaralı bir şahıs dronla öldürüldü, o anlar kamerada
Başlık Resmiİsrail'in Lübnan'daki katliamı sürüyor: Yaralı bir şahıs dronla öldürüldü, o anlar kamerada

İsrail saldırılarının ülke genelinde büyük bir insani felakete yol açtığını belirten Lübnan Cumhurbaşkanı Joseph Avn, bir milyondan fazla kişinin yerinden edildiğini ve ülkenin acil yardıma ihtiyaç duyduğunu vurguladı. "İsrail saldırıları büyük insani felakete yol açtı, ülke acil yardıma muhtaç." diyen Avn, yerinden edilmenin etkilerinin ateşkes sağlansa dahi uzun süre devam edeceğine dikkati çekti.

İsrail'in Lübnan'daki katliamı sürüyor: Yaralı bir şahıs dronla öldürüldü, o anlar kamerada
Başlık Resmiİsrail'in Lübnan'daki katliamı sürüyor: Yaralı bir şahıs dronla öldürüldü, o anlar kamerada

İSRAİL'İN LÜBNAN'A SALDIRILARI

İsrail ordusundan 2 Mart'ta yapılan açıklamada, Lübnan'dan füze atıldığının tespit edilmesinin ardından ülkenin kuzeyinde sirenlerin devreye girdiği belirtilmişti.

Daha sonra Lübnan geneline hava saldırıları başlattığını duyuran ve başkent Beyrut'u hedef alan İsrail ordusu, havadan ve denizden yoğun saldırılar düzenlediği Lübnan'da kara işgalini genişletme kararı almıştı.

Lübnan Sağlık Bakanlığı, İsrail ordusunun 2 Mart'tan bu yana ülkeye düzenlediği saldırılarda 2 bin 89 kişinin hayatını kaybettiğini bildirmişti.

Lübnan hükümeti de ülkede yerinden edilenlerin sayısının 1 milyon 162 bini geçtiğini açıklamıştı.

ÖNERİLEN HABERLER
İtalyan dergiden İsrail
DÜNYA

İtalyan dergiden İsrail'i çıldırtan kapak! Başlığı ise gündem oldu

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.