Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

İsveç'te Müslümanlara çirkin provokasyon! Kur’an-ı Kerim’i hedef aldılar

İsveç'te Müslümanlara çirkin provokasyon! Kur’an-ı Kerim’i hedef aldılar
Başlık Resmiİsveçte Müslümanlara çirkin provokasyon! Kur’an-ı Kerim’i hedef aldılar

İsveç’te Müslümanlara yönelik nefret saldırıları durmak bilmiyor. Başkent Stockholm’de bir camiye düzenlenen ırkçı saldırıda Kur’an-ı Kerim zincirlenip kurşunlandı.

Kaydet
a- | +A

İsveç’in başkenti Stockholm’de bulunan Stockholm Camisi, ırkçı ve İslam karşıtı bir saldırının hedefi oldu.

Cami yönetimi, camiye çıkan merdivenlerin yanındaki korkuluğa zincirlenmiş bir Kur’an-ı Kerim bulunduğunu, kutsal kitabın üzerinde 6 kurşun deliği yer aldığını duyurdu.

ÖNERİLEN HABERLER
Fransa’da camiye çirkin saldırı! Kur’an-ı Kerim nüshaları yırtıldı, Türk derneğine mermi bırakıldı
DÜNYA

Fransa’da camiye çirkin saldırı! Kur’an-ı Kerim nüshaları yırtıldı, Türk derneğine mermi bırakıldı

KUR’AN-I KERİM’E ZİNCİR

Cami yönetiminin paylaştığı bilgilere göre, Kur’an-ı Kerim’in üzerine Arapça ve İsveççe “Ziyaret için teşekkürler ama artık eve dönme zamanı” ifadeleri yazıldı.

Müslümanları doğrudan hedef alan saldırı, İsveç’te son dönemde artan nefret suçlarının son örneklerinden biri olarak kayda geçti.

CAMİ BAŞKANI’NDAN SERT TEPKİ

Stockholm Camisi Başkanı Mahmud el-Halefi, olayın ardından yaptığı açıklamada İslam karşıtı saldırıların her geçen gün arttığına dikkat çekti.

Polisin olayla ilgili inceleme başlattığını aktaran Halefi, yaşananların İsveç’teki Müslüman toplumda büyük tepkiye yol açtığını söyledi.

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.