İsviçre'den Yunanistan'a yardım: Helikopter ve personel gönderilecek

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
İsviçre'den Yunanistan'a yardım: Helikopter ve personel gönderilecek

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Yunanistan'ı kasıp kavuran Meriç Bölgesi'ndeki yangınlar için yardım çağrısında bulunulmuştu. İsviçre'den ülkeye helikopter ve personel göndereceğini bildirdi. Ekip 3 eylülde çalışmalara başlayacak.

İsviçre, Yunanistan'ın yardım çağrısına sessiz kalmadı. İsviçre, Türkiye sınırına kadar ulaşan alevlerin kontrol altına alınması için helikopter ve personel desteği vereceğini açıkladı.

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, yangınların Yunanistan'ı etkilemeye devam ettiği belirtildi.

Açıklamada, "Yunan makamlarının yardım taleplerine yanıt olarak İsviçre, sahadaki yangınla mücadele operasyonlarını desteklemek üzere üç askeri helikopter ve personel gönderiyor." ifadeleri yer aldı. Yarın yola çıkacak helikopter ve personelin 3 Eylül'de yangınla mücadele çalışmalarına başlayacağı kaydedildi.

21 KİŞİ HAYATINI KAYBETMİŞTİ

Yunanistan'da Viotia'da 21 Ağustos'ta bir çoban ile Meriç Bölgesi'ndeki Kavacık'ta (Lefkimi) bir düzensiz göçmen yaşamını yitirmişti. Dadia ormanlık alanında 22 Ağustos'ta Meriç Nehri'nden Yunanistan'a geçmeye çalışan düzensiz göçmenlere ait olduğu tahmin edilen 2'si çocuk 18 kişinin cesedi bulunmuştu.

Düzensiz göçmene ait olduğu sanılan başka bir cesedin 25 Ağustos'ta Dadia ormanlık alanında bulunmasıyla yangınlarda ölenlerin sayısı 21'e yükselmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...