Türkiye Gazetesi E-Gazete Gazete Aboneliği
Türkiye Gazetesi
Arama
SON DAKİKA YAZARLAR BİZİM SAYFA GÜNDEM POLİTİKA EKONOMİ DÜNYA SPOR YAŞAM RESMİ İLANLAR HABER JET İzle
Türkiye Gazetesi
Türkiye Gazetesi
E-Gazete Abonelik
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • T-Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Foto Haber
  • Video Galeri
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok NSosyal
© 2025 İhlas Gazetecilik A.Ş.
Tüm Hakları Saklıdır.
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Bildirin
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
  1. Haberler
  2. Dünya
  3. İtalya ve İsrail arasında 12 anlaşma imzalandı
Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!
Dünya

İtalya ve İsrail arasında 12 anlaşma imzalandı

Son Güncelleme: 02 Aralık, 2013 - 23:09
Whatsapp İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn NSosyal NSosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
İtalya ve İsrail arasında 12 anlaşma imzalandı
Fotoğraf Başlığı Italya ve Israil arasinda 12 anlasma imzalandi

İtalya ile İsrail arasında, iki ülke başbakanlarının katılımıyla Roma'da gerçekleştirilen hükümetler arası zirvede, 12 anlaşma imzalandı.

Kaydet
a- | +A
Roma'daki devlet konukevinde gerçekleştirilen hükümetler arası zirve sonrası düzenlenen ortak basın toplantısında ilgili tarafların katılımıyla iki ülke başbakanları huzurunda 12 anlaşmaya imza konuldu.İmza törenin ardından söz alan ev sahibi ülke başbakanı Enrico Letta, "Bibi" diye hitap ettiği İsrailli mevkidaşıyla 7 ayda 3. kez bir araya geldiğini anımsatarak "Bugün, ülkelerimiz arasında 4. zirvede büyük bir başarıyla tamamladık ve 12 anlaşmaya imza koyduk. Önemli anlaşmalar. Bu, iki ülke arasındaki ilişkinin somut oluşunun göstergesi. Bu anlaşmalar burada kalmamalı, uygulamaya geçmeli" dedi.
İki ülke ilişkilerin yanı sıra uluslararası konularıda konuştuklarını aktaran Letta, "Libya konusunu görüştük. Şunu belirtmek isterim ki oradaki durum bizi oldukça endişelendiriyor. Akdeniz ki istikrara ihtiyacı var. Bugün hükümetler gereken sorumluluğu alabilirler" diye konuştu.İtalya'nın Ortadoğu barış sürecine verdiği desteği hatırlatarak bu desteği yinelediğini ifade eden Letta, "Başbakan Netanyahu'ya, Ortadoğu barış sürecine olan ümidimizi dile getirdim. İtalya olarak konuya her zaman dost ve ilgili ülke olarak yaklaştık ve oraya gelecek barışın bölgenin istikrarına olacağını söyledik" ifadesini kullandı.
Barış süreci için 2013'te önemli adımlar atıldığını kaydeden Letta, 2014'ün ise bu sürecin Filistin halkının ve İsrail devletinin iyiliğini gözetecek şekilde sonuçlanması ümidini dile getirdi.İran'ın P5+1 ülkeleriyle Cenevre'de yaptığı anlaşmaya da değinen İtalya Başbakanı Letta, "Cenevre'de yapılan anlaşmaya dikkatle ve güvenle yaklaşıyoruz. İran'ın nükleer silah sahibi olmasını engelleyecek bu süreci cesaretlendiriyoruz. İsrail'i de dikkatle dinledik. Bizim için İsrail'in güvenliği müzakere edilebilir değil" değerlendirmesini yaptı.
Başbakan Letta, "Suriye'deki dramatik krizin bir an önce son bulması konusunda İtalya ve İsrail hemfikirdir. Kesinlikle bu ülkedeki kimyasal silahların yasaklanması hususunda da hemfikiriz. Daha önce kabul edilemez bir şekilde kullanılan bu silahlar bir an önce BM gözetiminde yok edilmeli" görüşünü paylaştı.
-Binyamin Netanyahu-
Konuk Başbakan Binyamin Netanyahu, ev sahibi Letta'ya kendisini ve bakanlarını iyi ağırladığı için teşekkür etti.
Netanyahu, ülkesini ekonomik krizden çıkarmak için istekli gördüğünü belirttiği İtalyan mevkidaşını övdü.
İsrail Başbakanı, Filistin ile devam eden Ortadoğu barış süreci için, "İsrailliler olarak, biz de Filistinlilerle kalıcı barışa ulaşmak istiyoruz. Biz barışı kendimiz için çocuklarımız için istiyoruz ve bunun için dua ediyoruz. Umarız bu en kısa zamanda olur" dedi.
Suriye, Mısır, Yemen'deki sorunların İsrail-Filistin sorunuyla ilgisi olmadığını savunan Başbakan Netanyahu, burada Arap dünyası için gelecekte sorulması gereken sorunun: 'kendi kaynaklarından onları birlikte tutan, istikrarı, refahı bulup bulamayacağı' olduğunu, onların bunu bulmasını ümit ettiğini dile getirdi.
-İran konusundaki tutumu değişmedi-
Netanyahu, Letta'nın değindiği İran'ın Cenevre'de P5+1 ülkeleriyle imzaladığı ve kendisinin de "Tarihi fırsat değil, tarihi hata" diye nitelediği anlaşmaya olan muhalif tavrını korudu.
İsrail Başbakanı, anlaşmayla ilgili olarak, "Ben yanılsamaları ortadan kaldırmak istiyorum. İran, atom bombası elde etmek istiyor. Bu durum sadece İsrail'i değil, aynı zamanda İtalya, Avrupa ve bütün dünyayı da tehdit ediyor. Bu durdurulmalı" diye konuştu.
Netanyahu İran hususunda diplomatik çözüm istediklerini ancak bu ülkeye karşı yaptırımların da sürmesi gerektiğini savunarak "Biliyorum ki onlar bizim kadar konuşmuyor ama aynı fikirdeler. Eğer, Araplarla İsrailliler bir konuda birlikte aynı tondan konuşuyorlarsa bunun üstünde düşünmeye değer" ifadesini kullandı.
"Yüzleri gülüyor, bakanları İngilizce de konuşuyor ama Hizbullah, Hamas, İslami Cihat üzerinden terörü desteklemeye devam ediyorlar" diyen Binyamin Netanyahu, İran'daki rejimin terörü ve Suriye'deki sivillere katliamı gerçekleştiren ve silah desteğini kolaylaştıran bir rejim olduğunu ileri sürdü.
-Ferrara'ya Yahudi Soykırım Müzesi-
Letta, İtalyan hükümeti olarak Ferrara kentinde Yahudi Soykırım müzesi açmaya karar verdiklerini ve bunun için kaynak ayırdıkları bilgisini paylaşırken, İsrailli mevkidaşını açılışına davet etti.
Öte yandan, toplantıda, 2015 yılında İtalya'nın Milano kentinde yapılacak olan EXPO'daki İsrail pavyonunun tanıtımı yapıldı. Başbakan Letta, İsrail'e EXPO konusunda kendilerine verdiği destekten ötürü teşekkür ederek "Gelmiş geçmiş en iyi EXPO'yu yapmak için uğraşıyoruz" dedi.
Başbakan Letta, gelecek yılın da İtalya ile İsrail için kültürel dostluk yılı olacağını ve iki ülke arasında pek çok etkinliğin yapılacağını söyledi.
Basın toplantısında Letta, Roma'daki Musevi cemaatine de kendisini ve eşini Hanuka Bayramı sebebiyle Roma'daki Büyük Sinagog'daki törene davetinden ötürü teşekkür etti.
Letta ve Netanyahu, dün Büyük Sinagog'daki törene katılarak 9 kollu şamdanın mumlarından beşincisini yakmıştı.
Yazar : TÜRKİYE GAZETESİ
Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn NSosyal NSosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi | 02 Aralık, 2013 - 23:09
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
X ikonu Facebook ikonu LinkedIn ikonu NSosyal Google Haberler ikonu
YORUMLAR
Yorum   0 yorum
ÇOK OKUNANLAR
  • 1
    Acun Ilıcalı, Galatasaraylı yıldızı istiyor: Görüşmeleri bizzat yürütüyor
    Acun Ilıcalı, Galatasaraylı yıldızı istiyor
    Kaydet
  • 2
    400 bin nüfuslu kentin su sorunu kalmadı! Baraj yüzde 3'ten yüzde 58'e çıktı
    400 bin nüfuslu kentin su sorunu kalmadı! Baraj yü...
    Kaydet
  • 3
    Çocuğun sınavı annenin sahnesi! LGS anneliği sosyal medyada gündem oldu
    Çocuğun sınavı annenin sahnesi!
    Kaydet
  • 4
    1 depo 900 TL ucuzladı! Akaryakıtta bayram havası
    1 depo 900 TL ucuzladı! Akaryakıtta bayram havası
    Kaydet
  • 5
    Ece İrtem öldü mü, neden öldü, hastalığı neydi? Ece İrtem'in ölüm nedenini paylaştı
    Ece İrtem öldü mü, neden öldü, hastalığı neydi?
    Kaydet
YAZARLAR
  • İsmail Kapan
    İsmail Kapan İsrail, barışı hep sabote ediyor…
    Kaydet
  • Rahim Er
    Rahim Er Mutabakat
    Kaydet
  • Sevil Nuriyeva
    Sevil Nuriyeva Ankara-Moskova hattı ve ilkeler
    Kaydet
  • Nur Tuğba Aktay
    Nur Tuğba Aktay ABD-İran mutabakatı ne anlama geliyor?
    Kaydet
  • İrfan Özfatura
    İrfan Özfatura Yeşil vilayetin lezzetleri
    Kaydet
Bize Haber Verin

Editör masasıyla bilgi ve materyal paylaşmak için tıklayın

GÖZDEN KAÇMASIN
  • Altında yeni zirve gelecek mi? Uzmanlar temkinli! Güçlü yükseliş beklemeyin
    Altında yeni zirve gelecek mi? Uzmanlar temkinli! Güçlü yükseliş beklemeyin
    Kaydet
  • Haftanın kitapları | Fatih’in Evi
    Haftanın kitapları | Fatih’in Evi
    Kaydet
  • Yapay zeka kimsenin göremediği 500 gizli depremi ortaya çıkardı!
    Yapay zeka kimsenin göremediği 500 gizli depremi ortaya çıkardı!
    Kaydet
  • Büyük Taarruz için başvurular başladı
    Büyük Taarruz için başvurular başladı
    Kaydet
  • Aslan'da ayrılık resmileşti! Yıldız isim, İtalya'da
    Aslan'da ayrılık resmileşti! Yıldız isim, İtalya'da
    Kaydet
ÖNE ÇIKANLAR
Şarkıcı Lara boşanma kararı aldı! Nedeni ortaya çıktı
Şarkıcı Lara boşanma kararı aldı! Nedeni ortaya çıktı
Kaydet
ABD ile İran anlaştı, petrol ucuzladı! Akaryakıta indirim üstüne indirim....
ABD ile İran anlaştı, petrol ucuzladı! Akaryakıta indirim üstüne indirim....
Kaydet
'Beyan edecek bir şey yok' dediler! Araçtan 33 milyon liralık servet çıktı
'Beyan edecek bir şey yok' dediler! Araçtan 33 milyon liralık servet çıktı
Kaydet
SONRAKİ HABER
Türkiye Gazetesi
Google Haberler E-GAZETE ABONE OL GİRİŞ
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • T-Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Foto Haber
  • Video Galeri
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok NSosyal
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Let me Know
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
© 2025 İhlas Medya Grubu. Tüm Hakları Saklıdır
Son Dakika Site Haritası RSS KVKK Aydınlatma Metni Gizlilik Politikası Çerez Politikası