Japonya'da eski bakan yardımcısı 'oy satın aldığını' itiraf etti

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Japonya'da eski bakan yardımcısı 'oy satın aldığını' itiraf etti

Dünya Haberleri  / Anadolu Ajansı

Eski Japonya Kıdemli Adalet Bakan Yardımcısı ve eski milletvekili Kakizawa Mito, geçen yıl yapılan yerel seçimde 'oy satın aldığı' suçlamalarını kabul etti.

Japonya'nın başkenti Tokyo'nun Kato ilçesinde geçen sene Nisan ayında yapılan seçimlerde 'oy satın almakla' suçlanan eski Kıdemli Adalet Bakan Yardımcısı ve eksi Liberal Demokrat Parti Milletvekili Kakizawa Mito'nun yargılaması başladı.

HİÇBİR SUÇLAMAYA İTİRAZ ETMEDİ

Duruşmada söz hakkı verilen 53 yaşındaki Kakizawa, aleyhindeki suçlamaları 'hiçbirine itiraz etmeme kararı aldığı'nı belirterek kabul etti ve 'ağır sorumluluk' taşıdığını dile getirdi.

Kakizawa, seçim döneminde desteklediği aday olan Kimura Yayoi lehine, belediye meclisi üyeleri dahil 10 kişiye yasa dışı kampanya finansmanı sağladığı suçlamalarını kabul etti ve eylemlerinin birçok insana büyük acı yaşattığını söyledi.

19 BİN DOLAR KARŞILIĞINDA YASALARI İHLAL ETTİ

Kakizawa, şu anda 'yasa dışı finansman sağlama' dahil toplam 2,8 milyon yen (19 bin dolar) karşılığında seçim yasalarını ihlal etmekle suçlanıyor. Mahkemenin ise kararını gelecek ay ortasında açıklaması bekleniyor.

Seçimde, Koto Belediye Başkanı seçilen Kimura Yayoi, 'oy satın alma' iddiaları nedeniyle birkaç ay sonra görevinden istifa etmişti ve Temsilciler Meclisine 5 dönem seçilen Kakizawa, altında çalışan sekreterleriyle Aralık 2023'te gözaltına alınmıştı.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...