Kadirov’un askerlerine Rus ihaneti

- Güncelleme:
Kadirov’un askerlerine Rus ihaneti

Dünya Haberleri

Rusya’nın “operasyon” kodu ile başlattığı Ukrayna saldırısı 9. ayını doldurdu. Rus ordusuna Esad rejimi ile birlikte doğrudan destek sağlayan Çeçenistan lideri Kadirov, savaşın başından itibaren bölgeye 7 bini aşkın asker gönderdi. Gazetemizin ulaştığı bilgilere göre Rus ordusundan bazı komutanlar, Çeçen birliklerinin yerlerini Ukrayna ordusuna bildiriyor.

YILMAZ BİLGEN'İN HABERİ

Mariupol, İzyum, Donetks ve Zaporijya cephelerinde Ukrayna ordusuna 16’dan fazla Kadirovcu askerlerin konum ihbarı geldi. Bu yer bildirimleri sebebiyle sıcak hatta en az 400 Kadirov’a bağlı asker öldürüldü. Bilgileri doğrulayan Çeçen Şeyh Mansur Taburu Sözcüsü İslam Belokiev “Rusya için Türk ve Müslüman topluluklardan kurtulmak en temel strateji oldu. Dün ve bugün bu yöntemden hiç vazgeçmediler. Şu an aynı taktiği Ukrayna’da uyguluyorlar” diye konuştu. Gazetemizin ulaştığı Rus savunma kaynağı ise, bunun ordu tarafından alınmış bir karar olmadığını ancak bazı Rus subay ya da askerlerin böyle bir tavır sergileyebileceğini söyledi.

KOLTUĞUNU KORUMASI ZOR

Rusya’nın Ukrayna’da kaybetmesi durumunda Kadirov’un koltuğunu korumasının zorlaşacağını kaydeden Belokiev “Çünkü en iyi askerlerini Putin için ölüme yolluyor. Çeçenistan’ı ancak Putin’in gölgesinde yönetebiliyor ve yaşanan gelişmeler nedeniyle iktidarını kaybetme korkusu yaşıyor. Biz asırlardır süren Rus saldırı, işgal ve katliamlarını unutmadık. Yalnızca Çeçenlerin özgürlüğü için savaşıyoruz. Ukrayna cephesini de Çeçenistan’ın devamı olarak görüyoruz. Bir gün mutlaka özgür Çeçenistan’a muzaffer ordu olarak gireceğiz’ ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - Dünya
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...