Mescid-i Aksa'da zulüm altında 13'üncü cuma! Yaşlı kadını darp ettiler

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:

Dünya Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

İsrail, işgal altındaki Doğu Kudüs'te cuma namazı kılmak isteyen Filistinlilere uyguladığı zulmü sürdürüyor. 13 haftadır müdahaleye devam eden İsrail polisi, Mescid-i Aksa'ya girmek isteyen yaşlı bir kadını darp ederek engelledi, o anlar kameraya yansıdı.

İsrail, 13 haftadır işgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa'da cuma namazı kılmak isteyen Filistinlilere yönelik geniş kısıtlamalarını sürdürüyor. İşgalci İsrail polisi, Mescid-i Aksa’ya gitmek isteyen Filistinlilere yine gaz bombalarıyla müdahale etti.

SALDIRILAR 91'İNCİ GÜNDE SÜRÜYOR

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik şiddetini her geçen gün arttırdığı saldırılar 91'inci gününde devam ederken, Doğu Kudüs’te de Cuma namazı öncesi tansiyon yeniden yükseldi. İsrail güçleri, koyduğu yaş kısıtlamasına takılan Filistinlilerin sabah saatlerinde Mescid-i Aksa'ya girişine izin vermedi. İçeri alınmayan Filistinliler ise namazı Mescid-i Aksa'nın çevresindeki mahallelerde kılmak istedi. Ancak İsrail güçleri, mahallelerde toplanan Filistinlilere müdahale etti.

YAŞLI KADINA İNSANLIK DIŞI MUAMELE

Kısıtlamaları sürdüren İsrail güçleri, kadınların da Mescid-i Aksa’nın çevresine girişini engelledi. Yaşlı bir kadına müdahale eden İsrail askeri, kadına sert bir şekilde müdahale etti. İsrail askerinin sert bir şekilde ittiği yaşlı kadın bariyerlerin önüne düştü. Çevrede bulunanların yere düşen kadına yardımını da engelleyen İsrail askeri ile çevrede bulunan Filistinliler arasında tartışma çıktı. Kadın ise kısa süreli baygınlık geçirdi.

CAN KAYBI 22 BİN 600'E YÜKSELDİ

İsrail’in 7 Ekim’de saldırılarına başladığı Gazze Şeridi’nde can kaybı artmaya devam ediyor. Filistin Sağlık Bakanlığı, 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’nde hayatını kaybedenlerin sayısının 22 bin 600’e, yaralı sayısının ise 57 bin 910’a yükseldiğini açıkladı.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...