NATO Sekreteri Stoltenberg'ten Türkiye’ye övgü

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:

Dünya Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Belçika’nın başkenti Brüksel’de NATO üyelerinin danışmanları ile bir araya gelen NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Türkiye'nin Ukrayna'ya yardımlarından övgüyle söz etti. Baykar'ın Ukrayna'da kuracağı İHA fabrikasına işaret etti.

NATO müttefiki ülkelerin Ukrayna’ya desteğine değinen Stoltenberg, Türkiye'nin Ukrayna’ya yaptığı yardımlardan övgüyle söz etti.

TÜRKİYE'Yİ ÖRNEK GÖSTERDİ

Türkiye’nin savaşın başından bu yana Ukrayna'ya gönderdiği İHA ve SİHA'lara dikkat çeken Stoltenberg, sözlerini şöyle sürdürdü;

“Şimdi de insansız hava aracı üretmek için Ukrayna'da yeni bir fabrika kuruyorlar. Bu da NATO müttefiklerinin Ukrayna'yı doğrudan silah ve mühimmat sevkiyatı ile desteklemelerinin yanı sıra kendi silahlarını üretme kapasitelerini arttırmak için yatırım yapmalarının bir örneğidir.

Son olarak, Ukrayna'daki savaşın Birinci Dünya Savaşı'nın siper savaşları ile insansız hava araçları da dahil olmak üzere 21. yüzyılın modern teknolojisinin bir kombinasyonu olması nedeniyle zorlu bir savaş olduğunu kabul etmemiz gerektiğini düşünüyorum ve Ukrayna'ya sağladığımız destekle tam da bu zorluğun üstesinden birlikte gelmeye çalışıyoruz.”

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...