Netanyahu küplere bindi! Beny Gantz ABD ziyaretiyle hükümeti karıştırdı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Netanyahu küplere bindi! Beny Gantz ABD ziyaretiyle hükümeti karıştırdı

Dünya Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Gazze'de katliam yapan İsrail'de çatlak büyüyor. Benny Gantz'ın ABD'yi izinsiz ziyaretinin Başbakan Netanyahu'yu küplere bindirdiği ortaya çıktı. İddialara göre Netanyahu, "İsrail'in bir başbakanı" olduğunu söyledi.

Filistin topraklarını gasp eden İsrail, Gazze'ye gerçekleştirdiği katliam saldırılarıyla dünyanın tepkisini toplamaya devam ediyor. Gazze'de binlerce sivilin katili İsrail Başbakanı Netanyahu ile en önemli destekçisi ABD Başkanı Biden ile arası açılıyor. Netanyahu hükümetinde çatlak giderek büyüyor. Savaş Kabinesi Üyesi Benny Gantz'ın ABD'yi izinsiz ziyaretinin ardından, Netanyahu'nun küplere bindiği ortaya çıktı.

İSRAİL'DE ÇATLAK SES BÜYÜYOR

İsrail basınından Yediot Ahronot gazetesinin iddialarına göre İsrail'de Savaş Kabinesi Üyesi Benny Gantz'ın, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun onayı olmadan ABD'ye gitmeye hazırlanmasının Netanyahu ile Gantz arasında krize yol açtı.

NETANYAHU KÜPLERE BİNDİ

Netanyahu'nun ekibinden kaynaklar, Gantz'ın önceden koordine etmeden ABD'yi ziyaret planlamasının Başbakan'ı kızdırdığı ve bunun üzerine Netanyahu'nun "İsrail'in yalnızca bir başbakanı olduğunu Gantz'a açıkça ifade ettiğini" aktardı.

Gezinin Başbakan'ın onayı olmadan düzenlendiğini aktaran Netanyahu'nun ekibi, Gantz'ın planının, "kabine üyelerine Başbakan tarafından seyahat izni verilmesini" gerektiren hükümet düzenlemelerine aykırı olduğunu kaydetti.

BIDEN'İN FİLİSTİN DEVLETİNİ KURMA PLANINI DESTEKLİYOR

Maliye Bakanı Smotrich ise Gantz'ı hükümetin en zayıf halkası olmakla, Biden yönetiminin çıkarlarına hizmet etmekle ve bir Filistin devleti kurma planını desteklemekle suçladı.

GANTZ'A YARDIMCI OLMAYIN

Netanyahu'nun onayı olmaksızın "ABD'ye ziyaret planlayan Savaş Kabinesi Üyesi Benny Gantz' için Washington Büyükelçiliğine talimat verildiği öne sürüldü.

İddialara göre elçiliğe "Gantz’a yardımcı olunmaması" yönündeki talimat verildi.

 LAPİD: "NETANYAHU ARTIK DEVLETİ YÖNETMEYE YETKİN DEĞİL"

İsrail'de ana muhalefet lideri Yair Lapid, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun "artık devleti yönetmeye yetkin olmadığını" savunarak "seçimlerin derhal yapılması" çağrısında bulundu. Lapid, "Netanyahu bu hafta seçimler, düşmanımızın hayalleridir dedi. Aksine efendim, düşmanlarımızın hayalleri senin hizmette devam etmendir." dedi.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...