Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Okullarda telefon tartışmasını bitirecek hamle! İngiltere düğmeye bastı, yasaklanıyor

Okullarda telefon tartışmasını bitirecek hamle! İngiltere düğmeye bastı, yasaklanıyor

İngiliz hükümeti, 'Çocukların Refahı ve Okullar Yasası' kapsamında yapılacak değişiklikle, okullarda cep telefonu kullanımına yönelik yasakları yasal zorunluluk haline getirmeyi planlıyor. Denetimlerin Nisan ayında başlaması beklenirken, yeni düzenlemeyle, telefonların kapalı ve çantada olması anlamına gelen "görülmeyecek ve duyulmayacak" seçeneği ortadan kalkacak.

Özetle Dinle
Kaydet
a- | +A

BBC’nin aktardığına göre İngiltere’de hükümet, okullarda akıllı telefon kullanımını sınırlamak için yasal düzenleme hazırlıklarını sürdürüyor. Eğitim Bakanı Barones Jacqui Smith, Lordlar Kamarası’nda yaptığı açıklamada, yeni düzenlemenin okullar için açık bir yasal çerçeve oluşturacağını belirtti. Eğitim Bakanlığı ise bu adımın, birçok okulun zaten uyguladığı telefon kısıtlamalarına 'hukuki güç' kazandıracağını ifade etti.

Okullarda telefon tartışmasını bitirecek hamle! İngiltere düğmeye bastı, yasaklanıyor
Başlık ResmiOkullarda telefon tartışmasını bitirecek hamle! İngiltere düğmeye bastı, yasaklanıyor

YÖNERGELER YASAL ZEMİNE OTURTULACAK

Daha önce Eğitim Bakanı Bridget Phillipson da okullara gönderdiği yazıda, öğrencilerin gün boyunca telefon kullanmaması yönünde çağrıda bulunmuştu. Yeni düzenlemeyle bu yönergelerin yasal zemine oturtulması hedefleniyor.

Eğitim Bakan Yardımcısı Baroness Jacqui Smith, Lordlar Kamarası'nda yaptığı açıklamada, telefonların kapalı ve çantada olması anlamına gelen "görülmeyecek ve duyulmayacak" seçeneğinin rehberden çıkarıldığını belirtti. Hükümetin, bazı okulların uyguladığı kilitli dolaplar veya manyetik mühürlü kılıflar gibi daha sıkı önlemleri değerlendirmeye hazır olduğu bildirildi.

Okullarda telefon tartışmasını bitirecek hamle! İngiltere düğmeye bastı, yasaklanıyor
Başlık ResmiOkullarda telefon tartışmasını bitirecek hamle! İngiltere düğmeye bastı, yasaklanıyor

Liberal Demokratlar ise sürecin başarılı olması için okullara yeterli destek ve finansman sağlanması gerektiğini dile getirdi.

Öte yandan, yeni uygulamayla birlikte okulların cep telefonu politikalarının Nisan ayından itibaren denetimlerde dikkate alınacağı belirtildi. Yasa tasarısına ilişkin görüşmeler sürerken, düzenlemenin İngiltere genelinde okullarda telefon kullanımına daha net ve bağlayıcı kurallar getirmesi bekleniyor.

ÖNERİLEN HABERLER
Bir gecede hayatı değişti! Gece ateşlendi, sabah felçle yüzleşti
DÜNYA

Bir gecede hayatı değişti! Gece ateşlendi, sabah felçle yüzleşti

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.