Pentagon, Yemen'deki ABD güçleri konusunda Beyaz Saray'la çelişiyor

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Pentagon, Yemen'deki ABD güçleri konusunda Beyaz Saray'la çelişiyor

Dünya Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Beyaz Saray, ABD güçlerinin Husilerle savaşmak için Yemen'de olduğunu söylerken, Pentagon basın sözcüsü Pat Ryder ise Beyaz Saray'ı yalanlayarak sahada herhangi bir ABD gücünün olmadığını söyledi.

İsrail-Hamas çatışmasının başladığı 7 Ekim'den bu yana Husiler, Kızıldeniz'de İsrail ve ABD'ye ait gemileri hedef almaya devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde saldırılara karşılık ABD ve İngiltere Yemen'in kuzeyine bir hava operasyonu gerçekleştirirken, Beyaz Saray da Kongre'ye "Askeri personelin operasyonları desteklemek üzere Yemen'e konuşlandırıldığını" bildirmişti.

PENTAGON, BEYAZ SARAY'I YALANLADI

Ancak bu açıklamanın aksine Pentagon bölgede herhangi bir ABD gücünün bulunmadığını iddia etti.

Pentagon Sözcüsü Pat Ryder basın toplantısında bir gazetecinin Yemen'deki durumu sorması üzerine “Sahada herhangi bir ABD kuvvetinin varlığından haberdar değilim” cevabını verdi.

KIZILDENİZ'DEKİ GERİLİM

İran destekli Husiler, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarına karşılık olarak Kızıldeniz'de İsrail ile bağlantılı ticari gemileri hedef almaya başlamıştı. Kızıldeniz'deki gemileri İsrail'e doğru gitmemeleri konusunda uyaran Husiler, ticari gemilere füze ve dron saldırıları düzenlemiş, çok sayıda gemicilik şirketi Kızıldeniz'deki seferlerini durdurmuştu. 

Washington yönetimi ise aralık ayında terör listesine aldığı Husilere karşı çok uluslu bir koalisyon kurduğunu duyurmuştu.

HUSİLERE YÖNELİK SALDIRILAR

ABD ve İngiltere Yemen'deki Husilere ilk olarak 12 Ocak’ta havadan ve denizden saldırılar gerçekleştirmişti.

ABD 13 Ocak’ta ise tek başına Tomahawk füzeleriyle Husilere ait radar tesisini vurmuş, 16 Ocak’ta Husilerin kontrolündeki bölgelerden fırlatılmak üzere konuşlandırılmış 4 gemisavar balistik füzesini imha etmiş, 17 Ocak’ta Husilerin kontrolündeki bölgelerden ateşlenmek üzere konuşlandırılmış 14 füzeyi, 19 Ocak’ta ise yine Husilere ait fırlatılmaya hazırlanan 3 gemisavar füzesini vurmuştu.

 

 

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...