Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Putin'in hayati önem taşıyor dediği köprüye Türk gemisi çarptı!

Putin'in hayati önem taşıyor dediği köprüye Türk gemisi çarptı!
Fotoğraf Başlığı Putin'in hayati önem tasiyor dedigi köprüye Türk gemisi çarpti!

Türk yük gemisi Kırım'ı Rusya'ya bağlamak için inşa edilen köprüye çarptı.

Kaydet
a- | +A

Türk yük gemisi Kırım'ı Rusya'ya bağlamak için inşa edilen köprüye çarptı. Türk yük gemisi Kerç Boğazı’nda inşa edilen ve Kırım’ı Rusya’ya bağlayacak olan çalışma köprüsünün desteklerine çarptı. Bu kazanın Kırım’a köprü geçişi inşaatı sürecini etkilemeyeceği bildirildi. Olay 19 Mart’ta yaşandı, fakat olay henüz bugün açıklandı.
"Krımski Most" (Kırım Köprüsü) bilgi merkezi tarafından İtar Tass haber ajansına yapılan açıklamada, "19 Mart saat 23:25’de Kerç-Yenikalski kanalını takip eden Turkuaz Shipping Corp şirketine ait Panama bayraklı ’Lira’ gemisi 21 ve 23a bölgelerinde rotasından saparak çalışma köprüsünün elementlerine çarptı" denildi.
Çarpma sonucunda 80 numaralı destek ve 1020 milimetre çapında ve 58 metre uzunluğunda istif ayakları zarar gördü. Ayrıca 2 destek daha zarar gördü.
Bilgi merkezi, desteklerin değiştirilmesinin köprünün inşaat süresini uzatmayacağını bildirdi. Gemide bulunan 9 kişinin de olayı yara almadan atlattığı, geminin Taganrog limanına gönderildiği belirtildi.
Kerç Boğazı üzerinde köprü inşa edilmesini ön gören devlet kontratı 17 Şubat 2015 tarihinde imzalandı. Çalışmaların Aralık 2018’de tamamlanması ve köprünün ulaşıma açılması bekleniyor.

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.