Sarah Ferguson'a 'kötü huylu melanom' teşhisi kondu

Düzenleyen: / Kaynak: The Guardian
- Güncelleme:
Sarah Ferguson'a 'kötü huylu melanom' teşhisi kondu

Dünya Haberleri  / The Guardian

York Düşesi Sarah Ferguson'a meme kanseri teşhisi konulduktan aylar sonra bu kez de agresif bir cilt kanseri türü teşhisi konuldu. Ferguson'un moralinin iyi olduğunu ve ileri tetkiklerden geçtiği belirtildi.

64 yaşındaki York Düşesi Sarah Ferguson'a kötü huylu melanom (cilt kanseri) teşhisi kondu. Ferguson'un sözcüsü, sağlık görevlilerinin devam eden kanser tedavisi sırasında vücudunda bulunan ve 'kötü huylu melanom' olarak test edilen bir beni aldıklarını söyledi. Doktorlar, şimdi bunun erken yakalanıp yakalanmadığını tespit etmeye çalışıyorlar.

Sözcü, "York Düşesi Sarah'a bu yaz erken bir meme kanseri teşhisinin ardından şimdi de malign melanom teşhisi konuldu" dedi.

"TEŞHİS ÜZÜCÜ ANCAK MORALİ YÜKSEK"

Sözcü, teşhisin 'üzücü' olduğunu ancak York Düşesi'nin moralinin yüksek olduğunu belirtti. "Hastalığın erken evrede yakalandığından emin olmak için daha ileri tetkikler yapılıyor" diyen Sözcü, "Açıkçası, meme kanseri tedavisinden bu kadar kısa bir süre sonra başka bir teşhis üzücü oldu ancak düşesin morali iyi olmaya devam ediyor" ifadelerini kullandu.

Ferguson, geçen yıl meme kanseri teşhisi konulduktan sonra ameliyat oldu ve Londra'da onlarca yıldır kraliyet ailesi üyelerini tedavi eden özel King Edward VII hastanesinde tedavi gördü.

MALING MELANOM NEDİR?

Melanom, en agresif seyirli ve hayatı en çok tehdit eden cilt kanseri olarak bilinmektedir.

Melanosit olarak adlandırılan ve cilde rengini veren hücrelerin normalin dışında aşırı ve kontrolsüz çoğalmaları sonucu oluşur. Diğer deri kanseri türlerine göre daha az görülmesine rağmen, deri kanserine bağlı ölümlerin büyük çoğunluğu melanomdan kaynaklanmaktadır. 

Sıklığı yıllar içinde artmaya devam eden kanser erkeklerde 5., kadınlarda 7. en sık görülen kanser olarak dikkat çekiyor.

Toplumda görülme sıklığı yüzde 2 gibi oldukça yüksek bir orandır, yani her 100 kişiden 2'sinde melanom görülmektedir. Deri kanserinden ölümlerin ise yüzde 75’i melanom nedeniyledir.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: The Guardian
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...